Zagorska policija u utorak uhitila dvojicu vozača - dvadesetogodišnjaka u Mokricama i pedesetogodišnjaka u Zaboku

Jedan vozio bez položenog ispita i za to je već ranije kažnjavan, a drugi vozio za vrijeme trajanja zabrane, a k tome mu je istekla i vozačka

Objavljeno: 23.12.2020. JJ

U utorak oko 16.20 sati policijski službenici su prilikom nadzora prometa u Zaboku, na Prilazu dr. Franje Tuđmana, zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 50-godišnji hrvatski državljanin. Utvrđeno je kako upravlja osobnim vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, kao i da mu je istekla vozačka dozvola. Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 196., čl. 229. i čl. 289. Zakona o sigurnosti prometa na cestama bit će doveden na sud u Zlataru, s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 11.300 kuna i prijedlogom izricanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca.
Istog dana oko 21.45 sati prilikom nadzora prometa u Mokricama policijski službenici su zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 20-godišnji hrvatski državljanin. 20-godišnjak je zatečen kako upravlja osobnim vozilom prije stjecanja prava, odnosno bez položenog vozačkog ispita, a radi istovrsnog prekršaja je već ranije kažnjavan. Zaustavljeni vozač je uhićen i uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 216. Zakona o sigurnosti prometa na cestama bit će doveden nadležnom sudu s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 12.000 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba