U Maču završeno 183.000 kuna vrijedno dječje igralište

NAČELNICA MIKULEC: Ponosni smo jer igralište smo dugo priželjkivali, a sada je i izgrađeno. Još smo jednom pokazali da brinemo o najmlađima

Objavljeno: 15.12.2020. AB

Iz Općine Mače obavijestili su da je završen 183.100 kuna vrijedan projekt dječjeg igrališta nasuprot župnog dvora. Izvođač pripremnih, zemljanih, armiranobetonskih, bravarskih i krajobraznih radova na igralištu površine 256 četvornih metara bila je tvrtka GM-SD. Na igralištu je postavljeno pet sprava, stol, četiri klupe, stalak za bicikl i koš za smeće.

Klackalicu, opružnu njihalicu, tobogan, vrtuljak, stol, klupe, koš za smeće i stalak za bicikl financirala je Općina Mače s 65.312 kuna s PDV-om, dok je ljuljačku financirala Krapinsko – zagorska županija,  bespovratnim sredstvima koja je ostvarila udruga Društvo Naša djeca Mače preko projekta “Ljuljačka”. Kompletna oprema naručena je iz tvrtke Vojtek oprema d.o.o., koji, ističu iz Općine, garantiraju za istu.  

– Udruga DND Mače zahvaljuje Općini Mače na partnerstvu i Krapinsko – zagorskoj županiji na bespovratnim sredstvima za nabavu ljuljačke, a najmlađim stanovnicima želi sretno i bezbrižno igranje u društvu s vršnjacima – kazala je predsjednica DND-a Mače Dragica Čehulić, na koju se nadovezala načelnica Mladenka Mikulec:

– Ovo je projekt čijom smo realizacijom vrlo ponosni jer je dječje igralište dugo godina priželjkivano, a ove godine, usprkos smanjenim prihodima – i izgrađeno. Još jednom smo dokazali da mislimo i brinemo o najmlađima. U vidu različitih pomoći koje se izdvajaju Općina izdvaja gotovo 20 posto proračuna kroz različite pomoći najmlađima te našim školarcima, a ulaganjem u ovakve infrastrukturne projekte taj postotak se uvelike povećava – kazala je načelnica Mikulec, naglasivši da, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, ne može biti organizirano svečano otvaranje dječjeg igrališta te da će se ono upriličiti kada mjere to budu dopuštale.

No, djeca se, zaključuje načelnica, igralištem mogu koristiti već sada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba