PETEK U SKUPŠTINU DONIO SIFON IZ ŽIČARE

“Svaki je plaćen 44.000 kuna, a trebao je koštati 100 do maksimalno 200 kuna”

Objavljeno: 08.12.2020. zagorjeinternational

“Predstavit ću vam nešto što je najvrijednije od kamera i svega u ovom prostoru. Dakle, radi se o sifonu od 44.000 kuna kakav je ugrađen i više njih na sljemenskoj žičari. Nešto što košta 100 kuna, što je trebalo biti naplaćeno maksimalno 200 kuna, na kraju je naplaćeno 44.000 kuna”, rekao je nezavisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek na Zagrebačkom velesajmu prije početka sjednice Gradske skupštine na čijem je dnevnom redu i proračun za 2021.godinu. Novinarima i snimateljima je pokazao sifon kojeg je stavio na crveni jastučić.

 – Stoga ovako vrijedni eksponat sifončića koji su građani platili 44.000 kuna, zavrjeđuje biti ovdje i ima poseban jastučić i mjesto gdje će biti čuvan brižno tijekom ove sjednice Gradske skupštine i svi koji dignu ruku za proračun, dignuli su ruku da se subvencionira ZET, što nije problem, ali od strane ZET-a je podmiren trošak ovakvog sifona na žičari – dodao je Petek.

Pokazujući odvodnu cijev, rekao kako je vjerojatno “kvaka” u tome što “unutra postoji jedan ventil” i da je zbog toga to poskupjelo, jer ne vidi drugi razlog.

– Gradonačelnik je to potpisao i ovo je izuzetno vrijedna stvar koja će biti izložena danas ovdje – kazao je Petek, prenosi 24sata.

Iz zagrebačkog gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet poslali su priopćenje u kojem demantiraju Petekovu tvrdnju da sifoni na novoj žičari koštaju 40.000 kuna.

– Na današnjoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba zastupnik Petek je donio i pokazivao podni sifon i iznosio neistinite tvrdnje da je ugradnju takvog sifona u objekt žičare Grad platio 40.000 kuna, a da je njegova stvarna vrijednost 200 kuna. S obzirom na to da se radi o ponovljenoj neistinitoj tvrdnji, potrebno je reagirati na istu.

Naime, na 11. stranici dopunskog izvješća koje je dostavljeno Gradskoj skupštini, a kojim su dani odgovori na sva pitanja koja su postavljena na sjednici Odbora za kontrolu, u odgovoru na pitanje broj 19., objašnjena je razlika između nepovratnog ventila i zaštitnika od povratnog toka (ZOPT), koji zaštitnik od povratnog toka je ugrađen u objekt žičare, a njegova obvezna ugradnja propisana je Općim i tehničkim uvjetima isporuke vodnih usluga.

Dakle, podni sifon koji je pokazivao zastupnik ne predstavlja niti nepovratni ventil, a niti ZOPT, isti sifon se uopće ne ugrađuje kao dio vodoopskrbnog sustava, za razliku od ZOPT-a čija je ugradnja obvezna.

Ukoliko zastupnik Petek iz bilo kojeg razloga nije mogao razumjeti razliku u pogledu navedenog, isti je mogao zatražiti dodatno pojašnjenje, odnosno dodatne obavijesti. Također, u bilo kojem trenutku je moguće pokazati zastupniku gdje je točno ugrađen ZOPT u samom objektu – navodi se u priopćenju koje je poslao pročelnik Dinko Bilić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba