Ima dobre šanse za oporavak

Dječak (6) kojeg je prignječio lift nema težih oštećenja mozga, stradali su mu pluća i jetra

Objavljeno: 07.12.2020. zagorjeinternational

Dječak (6) kojega je u nedjelju poslijepodne prignječio lift u zagrebačkoj Bulićevoj ulici, u stabilnom je stanju na jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Rebro. Kako saznaje 24sata, unatoč ozljedama glave, nema težih oštećenja mozga.

Liječnici su obavili sve pretrage i snimanja, magnetnu rezonancu i CT, pa su pretrage pokazale da su dječaku najviše stradala jetra i pluća zbog nagnječenja. I dalje je na respiratoru, no mehanička potpora disanja ipak mu treba u manjoj mjeri nego na početku liječenja. Liječnici se nadaju da se stanje s jetrom i plućima neće zakomplicirati, a dječak ima dobre šanse za oporavak.

Vatrogasci su brzom intervencijom spasili dječaka kojeg je prignječio lift. Susjedi su rekli da je obitelj nedavno uselila u stan koji su neko vrijeme renovirali.

– Zgrada je stara kao i lift, međutim, lift je prije godinu dana prošao renovaciju, ali očito ne dobru. Dok se voziš liftom, možeš otvoriti vrata – rekao je jedan susjed.

Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, kaže kako nesreće s liftovima i nisu baš rijetke.

– Obično ljudima ostane prikliještena ruka ili noga i to se uglavnom događa u liftovima koja imaju dupla vrata. No vatrogasci u Zagrebu su opremljeni za takve intervencije, kako bi mogli brzo reagirati i pomoći ljudima – rekao je Kalinić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba