Odluka bi trebala biti potvrđena danas

DOBRA VIJEST ZA UGOSTITELJE: Subvenciju od četiri tisuće kuna po radniku dobit će sve tvrtke koje su zatvorene odlukom Stožera

Objavljeno: 04.12.2020. zagorjeinternational

Kako doznaje Jutarnji list, prema novom paketu mjera za pomoć gospodarstvu, koji je vrijedan 2,1 milijardu kuna, subvenciju od 4000 kuna po radniku moći će dobiti sve tvrtke koje su zatvorene odlukom Stožera, pa i ugostitelji kojima je dopuštena dostava hrane i pića. Subvenciju od 2000 do 4000 kuna po radniku, ovisno o padu prihoda, moći će dobiti i dobavljači i kooperanti zatvorenih djelatnosti, a koji imaju pad prihoda od 40 do 60 i više posto.

Za mjere pomoći gospodarstvu moći će aplicirati svi koji su osnovani do 30. rujna, a subvenciju će moći dobiti i za radnike zaposlene do 30. studenoga. Novost u ovom paketu mjera jest i da su njome obuhvaćeni direktori tvrtki s više od 10 zaposlenih, ako primaju plaću iz te tvrtke.

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) danas bi trebalo potvrditi odluku o novim mjerama za očuvanje radnih mjesta zbog novog lockdowna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba