U zabočkoj župi služena je misa za bolesnike, a podijeljen je i sakrament bolesničkog pomazanja

“Usprkos bolesti, možemo ostati cjelovit čovjek, koji će kroz patnju i bol znati prepoznati savršen put prema Bogu”

Objavljeno: 12.10.2020. zagorjeinternational

Crkva Dan bolesnika obilježava o blagdanu Gospe Lurdske u veljači, no s obzirom na niske temperature i snijeg, mnogima je teško tada doći na svetu misu, pa su u zabočkoj Župi sv. Jelene Križarice već prije nekoliko godina odlučili da će misu za bolesnike služiti prve nedjelje u listopadu.
Tako se i ove nedjelje na svetoj misi dijelio sakrament bolesničkog pomazanja, a misno je slavlje, uz domaćeg župnika Marijana Culjaka, predvodio pater Zvonko Vlah.

– Danas smo se ovdje okupili na molitvu za bolesnike i medicinsko osoblje. Ovaj susret želi nas potaknuti i na promišljanje, kako i usprkos našoj bolesti, možemo postati, biti i ostati cjelovit čovjek, čovjek koji će kroz vlastitu patnju i bol znati prepoznati savršen put prema Bogu. Naša nebeska Majka Marija, koju častimo zazivom “Kraljica svete krunice”,  svijetli nam kao primjer cjelovita čovjeka, žene duboko uronjene u Boga iz kojeg je crpila snagu za svoj život. Upravo po njoj Bog se smilovao svakome od nas. Pozvani smo da molimo krunicu jer krunica je molitva našeg života, ona je molitva za svakoga u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu – rekao je pater Zvonko u svojoj propovijedi.
Nakon misnog slavlja, župljani su mogli besplatno izmjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi, a održano je i prigodno druženje uz kolače i sokove.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba