Problem za mještane

Općinsko vijeće podržalo inicijativu da se u Maču otvori stomatološka ambulanta

Objavljeno: 05.10.2020. zagorjeinternational

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Mača ponovno se razgovaralo o mogućnosti otvaranja stomatološke ambulante u općini, o čemu se već nekoliko puta raspravljalo s predstavnicima Krapinsko – zagorske županije i županijskog Doma zdravlja.


Na prijedlog zamjenika načelnice Ivana Hercega, usvojen je zaključak kojim Općinsko vijeće podupire inicijativu za otvaranje stomatološke ambulante u Maču, koja nedostaje i predstavlja problem za sve mještane, a naročito stariju populaciju. Od nadležnih ustanova tražit će se informacija o tome u kojoj je fazi rješavanje problematike te što treba poduzeti Općina kako bi pomogla i dala svoj doprinos otvaranju stomatološke ambulante.
Vijećnici su također odobrili prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Općine zainteresiranim građanima, a sve u cilju poticanja poljoprivredne proizvodnje i sprečavanja iseljavanja stanovništva. Budući da se bliži kraj godine i donošenje financijskih planova za buduće razdoblje, načelnica Mladenka Mikulec pozvala je na dostavu prijedloga za pripremu proračuna Općine Mače za naredne tri godine.

U Općini žele u proces kreiranja proračuna uključiti što veći broj zainteresiranih, pa pozivaju žitelje da do 10. listopada dostave svoje prijedloge, primjedbe i sugestije o raspodjeli proračunskih sredstava za navedeno razdoblje. Prijedlozi se mogu predati u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Mače ili poslati e-mailom na: [email protected]. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba