U prvih šest mjeseci ostvarili proračunski višak od 10,9 milijuna kuna, objavljeno je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća

RADNO U NOVOM MAROFU: Proširuje se mreža javne rasvjete, uređuje cesta i osnivaju čak dvije poduzetničke zone

Objavljeno: 03.10.2020. LB

U prvih šest mjeseci ove godine, prohodi proračuna Grada Novog Marofa ostvareni su na razini od 31,6 milijuna kuna, dok su rashodi na razini od 20,7 milijuna kuna, a ostvareni višak je 10,9 milijuna kuna, podaci su iz polugodišnjeg izvješća koje je prihvaćeno na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, prenosi portal aktualno.hr.

Razvojni programi

Prihvaćen je i izvještaj o izvršenju “Plana razvojnih programa za prvo polugodište”. Realizirane su 924 tisuće kuna za izgradnju i proširenje javne rasvjete, 2,6 milijuna kuna za izgradnju i uređenje cesta te 4,3 milijuna kuna za rekonstrukciju i dogradnju Dječjeg vrtića u Novom Marofu. Vijećnici su donijeli odluku i o produljenju važenja Strategije razvoja Grada Novog Marofa za razdoblje 2015. – 2020. do donošenja i stupanja na snagu novog srednjoročnog akta strateškog planiranja grada Novog Marofa, a najkasnije do 31. prosinca 2021. godine.

Za gospodarski razvoj Novog Marofa donesene su i dvije odluke o osnivanju poduzetničkih zona. Prva je “Možđenec jug” s proizvodnom namjenom na površini 7,23 ha, a druga “Oštrice – Ključ”  također proizvodne namjene na površini 6,4 hektara.

Jednaki uvjeti života

Gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač, podsjetio je da dosadašnju obnovu društvenih domova naglasivši da su to vrijedne investicije jer je važno ulagati u društvene prostore koji postaju mjesta okupljališta mještana i centar društvenog života jednog naselja. Dodao je da je cilj za sve mještane Novog Marofa, bez obzira žive li u centru ili okolnim dijelovima grada, osigurati podjednake uvjete života. Zaključno, prihvaćen je i prijedlog gradonačelnika o kratkoročnom zaduženju Grada Novog Marofa u Zagrebačkoj banci d.d. Varaždin za održavanje likvidnosti u 2020. i 2021. godini. Riječ je o okvirnom kreditu po poslovnom računu u iznosu od dva milijuna kuna, koji će se realizirati ukoliko bude potrebe. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba