Župan Kolar obišao radove na izgradnji novog zabatnog zida sportske dvorane Osnovne škole Mače

“U protekle dvije godine u Osnovnu školu Mače uloženo je više od 2.250.000 kuna”

Objavljeno: 01.10.2020. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar u četvrtak je obišao radove na igradnji novog zabatnog zida sportske dvorane Osnovne škole Mače.

– Kroz 2019. i 2020. godinu, napravili smo kompletnu energetsku obnovu škole, novog i starog dijela te sportske dvorane, kanalizacije i kotlovnice, u vrijednosti oko 1,5 milijuna kuna. Problema smo imali i sa zabatnim zidom sportske dvorane, gdje je zemlja radila pritisak i postojala je mogućnost njegovog urušavanja. Bili smo prisiljeni projektirati novi potporni zid visine pet metara dužine 20,8 metara s 1,20 metra odmaka od tog zabatnog zida kako bi zapravo spriječili pritisak na taj zid i eventualno njegovo urušavanje, a time i same sportske dvorane. Ti radovi su upravo u tijeku i bit će na vrijeme završeni. Vrijednost radova je 755 tisuća kuna, a izvođač radova je ETI -inženjering – rekao je župan Kolar te podsjetio kako je u protekle dvije godine u OŠ Mače uloženo više od 2.250.000 kuna.

Sigurnost učenika

Ravnatelj OŠ Mače Vladimir Grudenić istaknuo je kako se ovim ulaganjem, ali i energetskom učinkovitošću, povećava sigurnost učenika i poboljšavaju uvjeti rada u školi te se škola podiže na jedan visoki nivo.Riječ je o vrlo visokom standardu na području naše županije. Sada moramo krenuti u obnovu Područne škole u Peršavesi kako bi ulaganjima kroz dvije do tri godine napravili tu malu školu modernom školom koja bi zadovoljavala sve potrebe djece – rekao je ravnatelj Grudenić.
Načelnica Mača Mladenka Mikulec pohvalila je odličnu suradnju s Krapinsko – zagorskom županijom koja je, kako je istaknula, prepoznala sve potrebe koje škola u Maču ima.

– Županija je u nekoliko faza ulagala sredstva u Osnovnoj školi Mače, za koju sada možemo reći da je sigurna i energetski obnovljena. Uvijek mi je posebno čast biti na ovakvim gradilištima, posebno uz žamor i smijeh djece u pozadini. To znači da je naša škola živa, da je treba cijeniti i u njoj stvarati sve bolje i sigurne uvjete – rekla je načelnica, koja se ovom prilikom osvrnula i na suradnju s Krapinsko – zagorskom županijom i Županijskom upravom za ceste.

Problemi s oborinama

– Najavljujem asfaltiranje jedne dionice županijske ceste od Peršavesi prema Delkovcu, pokušat ćemo obuhvatiti čim veću dionicu. Vrlo važna je i županijska cesta od Mača prema Poznanovcu. Tamo su veliki problemi s oborinama, preljevima, plavile su i poneke kuće u situacijama kad su bile nepredvidive oborine. Odličnom suradnjom i Županijskih cesta i Hrvatskih voda, riješeni su kanali – naglasila je načelnica Mikulec te dodala da je trenutno u fazi projektiranje županijske ceste, kojim će biti obuhvaćena i kanalizacija i oborinska odvodnja, izgradnja nogostupa te presvlačenje kompletne dionice asfaltom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba