"KRAPINSKI VITEZOVI": U sklopu Tjedna kajkavske kulture, u Krapini je održan turnir u znak sjećanja na poginule zagorske branitelje, koji je otvorio potpredsjednik Hrvatskog sabora Miroslav Škoro

Mali nogomet zaigrali “Tigrovi”, policajci i svećenici – pobjedu odnijeli pripadnici PU krapinsko – zagorske

Objavljeno: 17.09.2020. JJ

U sklopu Tjedna kajkavske kulture, Udruga hrvatskih branitelja Krapina organizirala je drugi memorijalni malonogometni turnir “Krapinski vitezovi”. Predstavnici državnih i lokalnih vlasti, zajedno s obiteljima poginulih krapinskih branitelja i predstavnicima udruga, najprije su upalili svijeće kod središnjeg križa na groblju u Krapini.

Prisutne je pozdravio Mladen Ptičar, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Krapina, a domaći župnik, vlč. Davor Štuljan, predvodio je molitvu.

Četiri utakmice

Kako je zbog epidemioloških razloga turnir ove godine bio isključivo pozivni, odigrane su četiri utakmice između ekipa “Tigrova”, Policijske uprave krapinsko – zagorske i selekcije svećenika.

Pobjednik turnira bila je ekipa PU krapinsko – zagorske. Poseban gost bio je potpredsjednik Hrvatskog sabora Miroslav Škoro, koji je pozdravio branitelje i otvorio turnir. U ime krapinsko – zagorskog župana obratio se njegov zamjenik Anđelko Ferek – Jambrek, dok su na groblju počast poginulim i nestalim braniteljima odali saborski zastupnici Davor Dretar i Željko Pavić.

Buduće generacije

Turnir je organiziran u spomen na Nikolu Markovinu i Tomislava Stubičara, koji su poginuli 1991. godine kao pripadnici MUP-a RH, zatim Ivicu Krepelnika i Stjepana Haraminu, koji su poginuli 1991. kao pripadnici 1. gbr Tigrovi, Miljenka Hmelinu, koji je poginuo 1992. kao pripadnik 103. brigade HV-a, Zorana Pavlinića, koji je poginuo 1993. kao pripadnik 103. brigade HV-a i Miljenka Zaplatića, koji je poginuo 1995. kao pripadnik 2. gbr. Gromovi.

– Želja nam je ovim turnirom doprinijeti da se njihova žrtva nikad ne zaboravi te da se vrijednosti proizašle iz Domovinskog rata i na ovaj način prenose na buduće generacije – ističe Mladen Ptičar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba