Ukupno 5450 učenika pristupilo je ovom roku državne mature

POČEO JESENSKI ROK DRŽAVNE MATURE: Najviše učenika pisat će nižu razinu matematike

Objavljeno: 19.08.2020. zagorjeinternational

Za maturante koji nisu položili ispite državne mature u ljetnom roku ili žele popraviti svoje rezultate iz određenog predmeta, počeo je jesenski rok državne mature, koji će se provoditi do 4. rujna. Pristupit će mu 5450 maturanata. Njih najviše, odnosno 2825, pisat će nižu razinu matematike.

Zatim slijedi niža razina Engleskog jezika koju je prijavilo 1189 pristupnika, a potom niža razina Hrvatskog jezika koju je prijavilo 1010 pristupnika. Jesenski rok počinje ispitom iz francuskog jezika, završava ispitom iz filozofije, a ovaj tjedan piše se još i vjeronauk. Drugi tjedan jesenskog roka započinje ispitima iz engleskog jezika na A i B razini 24. kolovoza. Obje razine matematike pišu se 26. kolovoza. Tog se tjedna još pišu ispiti iz povijesti, geografije, talijanskog, etike, biologije, psihologije, fizike i politike i gospodarstva. Treći, ujedno i zadnji tjedan jesenskog roka, započinje 31. kolovoza, kada se pišu ispiti iz obje razine hrvatskog jezika, a 1. rujna piše se esej iz obje razine hrvatskog. 

Tog se tjedna još pišu ispiti iz glazbene umjetnosti, logike, kemije, njemačkog, sociologije, likovne umjetnosti te informatike i filozofije. Objava rezultata je 9. rujna, rok za prigovore 11. rujna. Konačna objava rezultata bit će 16. rujna, a podjela svjedodžbi 17. rujna. Cijeli postupak mature provodi se pod strogim epidemiološkim mjerama koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba