Zagorski policijski presretač ovog je vikenda ulovio rekordera godine

A KAŽU DA SU CRNOGORCI SPORI: Autocestom jurio nevjerojatnih 241 km/h!

Objavljeno: 17.08.2020. AB

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom vikenda proveden je pojačani nadzor u prometu, tijekom kojeg su utvrđena ukupno 132 prometna prekršaja. Od toga je bio 81 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 34 ostala prekršaja u prometu. Najveća očitana brzina kretanja vozila iznosila je 241 km/h, a doznajemo da se radilo o Crnogorcu kojeg je ulovio policijski presretač kako juri autocestom. Radi se o najvećoj očitanoj brzini ove godine. Inače, najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu kod vozača ovog vikenda iznosila je bila 2,90 promila.

Policijski službenici tijekom vikenda obavili su očevid kod sedam prometnih nesreća. Pet prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom i dogodile su se – u Krapini zbog nezaustavljanja vozilom pred uređajem za zatvaranje prometa na prijelazu ceste preko željezničke pruge, zatim u Lugu Zabočkom i Pregradi uslijed nepropisne radnje vozilom, u Dubrovčanu, gdje je zbog nedržanja životinja pod nadzorom došlo do naleta osobnog vozila na životinju i u Jalšju ,uslijed neprilagođene brzine. 
U prometnoj nesreći do koje je došlo u Zaboku u Grdencima zbog nedržanja vozila uz desni rub kolnika jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede. Također, lakše tjelesne ozljede zadobio je i vozač koji je u Klenovcu Humskom upravljao vozilom sa 2,22 promila alkohola u organizmu, a do prometne nesreće došlo je uslijed neprilagođene brzine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba