U Krapini zaustavljen 56-godišnji vozač s 2,75 promila alkohola u krvi, drugi u Dubrovčanu skrivio nesreću s 2,89 promila

ZAVRŠIO NA TRIJEŽNJENJU U POLICIJSKOJ POSTAJI: Predložena kazna 10.000 kuna i tri mjeseca bez vozačke dozvole

Objavljeno: 10.08.2020. Alen Brodar

U Krapini su u subotu, oko 21.10 sati, policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 56-godišnjak, za kojeg je utvrđeno da u organizmu pritom ima 2,75 promila alkohola. Temeljem Zakona o prekršajima, određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola. Protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.

125 prekršaja

Inače je zagorska policija tijekom čitavog vikenda provodila akciju pojačanog nadzora prometa u kojoj su utvrdili ukupno 125 prometnih prekršaja, od čega je bilo 84 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje te 25 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana brzina kretanja vozila bila je 202 km/h, a najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača 2,89 promila. Imao ju je vozač koji je u Dubrovčanu skrivio prometnu nesreću, uslijed držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika.

Sedam nesreća

Ukupno je tijekom vikenda obavljen očevid kod sedam prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta, a one su se, osim u Dubrovčanu,  dogodile u Klenovcu Humskog, zbog nepropisne vožnje u natrag, u Pustodolu, uslijed držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika, u Krapinskim Toplicama, uslijed nepropisnog mimoilaženja, zatim u Oroslavju zbog neprilagođene brzine, u Lepoj Vesi zbog nedržanja vozila uz desni rub kolnika te u Brestovcu Orehovičkom, uslijed nepropisne radnje vozilom. I vozačima u Pustodolu i Brestovcu Orehovičkom izmjerena je nedopuštena koncentracija alkohola u organizmu i to 2,12 i 1,52 promila.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba