Čestitamo našem Zagorcu na iznimnom uspjehu!

Gimnazijalac SŠ Zlatar Filip Čukman najbolje u Hrvatskoj riješio ispit iz Geografije na državnoj maturi

Objavljeno: 18.07.2020. JJ

Najbolji ispit u Hrvatskoj na ljetnom roku državne mature iz izbornog predmeta Geografija napisao je gimnazijalac Srednje škole Zlatar Filip Čukman.
Filip je zaljubljenik u ovaj predmet i  uspješno je sudjelovao na županijskim i državnim natjecanjima iz Geografije pod mentorstvom svoje profesorice Davorke Pelko. Ove je godine, kad su natjecanja zbog pandemije otkazana, svoje znanje pokazao najboljim rezultatom na državnoj maturi. Filipovi profesori i kolege iz razreda o njemu mogu reći samo pohvalne riječi – skroman, omiljen u razredu, pažljiv na satu i uvijek zna ono što nitko drugi ne zna. Sam o sebi Filip nerado govori, a svoju budućnost vidi na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu, na studiju Geografije.

Nezapamćena godina

Iz SŠ Zlatar kažu kako su maturanti njihove škole, unatoč nezapamćenoj nastavnoj godini, pokazali iznimno znanje i nastavili tradiciju uspješnih rezultata učenika te škole na ispitima državne mature. Na državnu maturu u ljetnom roku izašao je 101 učenik te škole, a njih 27 postiglo je odličan rezultat i prema privremenim rezultatima ušlo svojim uspjehom među 10 posto najboljih u državi, s time da su neki bili iznimno uspješni u više predmeta.
Tamara Ožvald, učenica opće gimnazije koja je redovito sudjelovala na natjecanjima iz Povijesti i aktivno se bavila promicanjem istine o Domovinskom ratu, po svojim je rezultatima među najboljim maturantima u Hrvatskoj; njezini su ispiti među 2 posto najboljih iz triju predmeta: Hrvatskog jezika A razine, Engleskog jezika A razine i Biologije. Rezultati ispita Tina Margetića, učenika opće gimnazije,  iz Engleskog jezika A razine i Matematike A razine također su u odabranom društvu među 2 posto najboljih. Ispit Andre Klancira, učenika opće gimnazije, iz Hrvatskog jezika A razine i
Matematike B razine među 2 je posto najbolje riješenih ispita. Istom društvu pripada i Antonija Pišković, upravna referentica, svojim rezultatom  iz Hrvatskog jezika A razine i  Politike i gospodarstva  – među 2 posto najboljih je. U Engleskom jeziku A razine među 2 posto najboljih u državi  upravni su referenti Magdalena Krsnik i Domagoj Brčić. Ispit Maje Čmarec i Mihaele Pakšec (iz opće gimnazije) iz Matematike B razine u 2 posto je  najbolje riješenih ispita na državnoj maturi, a David Štefek, tehničar za logistiku i špediciju, svojim ispitom iz Engleskog jezika B razine također se nalazi u tom društvu.

Među 10 posto

Uz učenike koji su postigli rezultate u 2 posto najbolje riješenih testova, još je 16 učenika postiglo odličan rezultat u 10 posto najbolje riješenih testova državne mature u Hrvatskoj.

– Zahvaljujemo svim maturantima Srednje škole Zlatar što su na najljepši način – ovim svojim  uspjesima – priveli kraju ovu tešku i zahtjevnu školsku godinu i dokazali da znanjem, marljivošću, suradnjom i zajedništvom u ovoj školi, koju su prije četiri godine sami odabrali, možemo doći do velikih rezultata, kao što govori naš moto “Čovjeka čini velikim samo njegovo djelo” – poručuju iz škole uz čestitke maturantima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba