Tradicionalna Biciklijada "4 kapelice" i Hodočašće biciklista u Svetište MBB

Dvjestotinjak biciklista na 13,5 kilometara dugoj ruti kroz Mariju Bistricu

Objavljeno: 15.06.2020. zagorjeinternational

U organizaciji Turističke zajednice općine Marija Bistrica i Bluesun hotela “Kaj”, u nedjelju je održana Biciklijada “4 kapelice”. Biciklijada je pokrenuta 2014. godine, a pretprošle je godine upotpunjena i suradnjom sa Svetištem Majke Božje Bistričke, pa se uz biciklijadu, organizira i Hodočašće biciklista. U Bazilici MBB svetu je misu predvodio p. Anto Pavlović, koji je na kraju blagoslovio bicikliste i bicikle.
Nakon uplate kotizacije, krenulo se na rutu dugu 13,5 kilometara, koja prolazi pored kapelice sv. Ladislava u Podgorju Bistričkom, kapele sv. Marije Magdalene u Humu Bistričkom, kapelice sv. Roka u Podgrađu i kapelice na Vinskom Vrhu. Uz stajanja za osvježenje kod kapelice sv. Marije Magdalene, sv. Roka i na Vinskom Vrhu, biciklijada je završila kod Bluesun hotela “Kaj”, gdje je bio osiguran ručak za sudionike.
Ovom atraktivnom, ali na trenutke i zahtjevnom rutom, uputilo se ove godine 200-tinjak biciklista. Turističkoj zajednici općine Marija Bistrica u organizaciji su pomogli i Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica i DVD Marija Bistrica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba