Jeste li jedva dočekali?

Evo kako od danas izgleda odlazak frizeru

Objavljeno: 04.05.2020. zagorjeinternational

Tek što je premijer objavio datume popuštanja mjera, frizerskim salonima odmah su popunjeni termini za ovaj mjesec, piše Dnevnik.hr.

Ovo su mnogi čekali, a napokon i dočekali. No sada će se frizeru po nešto drugačijim pravilima. Za početak, naručit ćete se telefonski što su mnogi već i napravili i doći u točno zakazano vrijeme. Kod nekih frizera dobit ćete i formular koji je pripremila Hrvatska obrtnička komora kao dodatnu mjeru za zaštitu.

U formularu ćete potvrditi da nemate simptome, temperaturu, niste bili u samoizolaciji, izvan RH posljednjih 14 dana i ostavit ćete kontakt telefon. Na formularu je navedeno vrijeme dolaska i odlaska. No to je dodatna mjera koju frizeri mogu i ne moraju koristiti. Ono što ćete svakako morati učiniti je ostaviti broj telefona. Prije ulaska morate staviti masku, a mora je imati i vaš frizer.

Mirjana Brtna, vlasnica frizerskog salona za Dnevnik.hr objasnila je što će sve morati imati obučeno kada primi prve klijente i kako će sve izgledati u praksi.

– Na sebi ću imati vizir i rukavice, klijent mora dezinficirati ruke, frizerka dezinficira stolicu, pripremimo klijenta, ošišamo i nakon toga sve što smo koristili na klijentu bacimo. Škare, četke i slično, operemo i dezinficiramo. No, moram reći da su termini maksimalno dva sata i ne možemo ženama dakle raditi sve, već ono što se može napraviti unutar dva sata. Iako su žene zvale i bile željne svega. No, to ne možemo, na žalost, već samo šišanje, frizura, eventualno površinski pramenovi – kazala je. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba