Budite odgovorni i ovog vikenda ostanite doma!

Zagorska policija provjeravat će poštuju li se odluke Stožera, ali i nadzirati promet

Objavljeno: 17.04.2020. JJ

Pred nama je još jedan sunčani i topli vikend, ali Policijska uprava krapinsko – zagorska poziva i apelira na stanovnike KZŽ da ostanu kod kuće i na taj način doprinesu sprječavanju širenja koronavirusa. Policijski službenici PU krapinsko – zagorske i ovaj će vikend obavljati svoje redovne aktivnosti, ali isto tako provjeravati i poštuju li se Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Pojačano će obilaziti mjesta na kojima bi se građani mogli okupljati, provjeravati jesu li kod kuće osobe kojima je određena mjera samoizolacije, a isto tako i imaju li osobe koje napuštaju mjesta prebivališta ili stalnog boravka za to valjane propusnice.

Kod liječnika

– Posebno upozoravamo osobe kojima je određena mjera samoizolacije kako su se dužne strogo pridržavati mjere, odnosno, da ne smiju izlaziti iz kuće, a u slučaju potrebe za odlaskom kod liječnika, prethodno se trebaju javiti telefonom obiteljskom liječniku ili hitnoj pomoći. Budući da su preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske da građani iz svojih domova izlaze samo ukoliko je to nužno, policija poziva sve građane da prilagode svoje navike i da slušaju savjete stručnjaka jer ćemo samo na taj način doprinijeti smanjenju širenja bolesti. Pozivaju se oni građani koji će ipak boraviti na otvorenom prostoru da vode računa o tome da se ne grupiraju i da održavaju socijalnu distancu – kaže načelnik PU krapinsko – zagorske Robert Pavić.

Upozorenje motociklistima

Policijski službenici će također tijekom vikenda provoditi aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu.

– Posebno apeliramo na vozače mopeda i motocikala, koji su s dolaskom povoljnijih vremenskih prilika započeli s intenzivnijim vožnjama, da budu oprezni i da se pridržavaju prometnih propisa. Zahvaljujemo svima na razumijevanju i pozivamo vas da vodite računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice, te da budete odgovorni i ovog vikenda ostanete doma – zaključuje načelnik Pavić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba