Predivan uskrsni poklon UDVDR-a Ogranak Zabok i njihovih donatora

Za dvojicu suboraca nabavili invalidska kolica

Objavljeno: 17.04.2020. JJ

S obzirom na ozbiljno zdravstveno stanje, poodmaklu životnu dob i opće socijalno stanje  mnogih hrvatskih branitelja, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica krapinsko – zagorska, Ogranak Zabok poduzima niz preventivnih mjera pomoći s ciljem njihove  socijalizacije, kao i zaštite njihova zdravlja. Jednom godišnje se tako organiziraju sistematski pregledi članova udruge i članova njihovih obitelji. Taj se projekt uspješno provodi već niz godina, a posljednji puta pregledi su, u dogovoru s ravnateljem Općem bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomirom Vančinom, obavljeni neposredno prije početka ograničenog kretanja građana zbog proglašenja epidemije koronavirusa.

Dana na korištenje

Također, zajedništvom općina, gradova i Krapinsko – zagorske županije te uz pomoć gospodarskih subjekata koji djeluju na području KZŽ, prikupljena su određena financijska sredstva pomoću kojih su kupljena jedna elektromotorna kolica te jedna invalidska kolica. Uoči Uskrsa, invalidska kolica dana su na korištenje članu udruge Stjepanu Košanskom iz Zaluga, a elektromotorna kolica članu udruge Joži Bariću iz Orešja Humskog.

S obzirom na epidemiološku situaciju i nemogućnosti da se ispred udruge organizirano izvrši predaja, Košanskom su kolica dostavljena “štafetno“, primopredajom putem članova udruge, dok su Bariću dostavljena uz pomoć načelnika Huma na Sutli Zvonka Jutriša i općinskog vijećnika Marija Vidičeka.

Ukazali na probleme

S obzirom na zdravstveno stanje spomenutih članova braniteljske udruge, ova donacija u  mnogome će poboljšati kvalitetu njihova života, kažu iz Udruge te zahvaljuju svima koji su donirali financijska sredstva: Krapinsko – zagorska županija, gradovi Zabok, Donja Stubica i Zlatar, općine Hum na Sutli, Tuhelj, Marija Bistrica i Stubičke Toplice te još neki gospodarski subjekti.

– Posebno hvala članovima UDVDR-a Ogranak Zabok koji su ukazali na aktualne probleme, a koji su i ovoga puta zajedništvom riješeni – zaključuje iz Udruge.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba