Devet osoba u samoizolaciji

U zagrebačkom domu za starije 19 korisnika i četiri djelatnika imaju koronavirus

Objavljeno: 16.04.2020. zagorjeinternational

U zagrebačkom Domu za starije i nemoćne Bene Vita na Bukovcu Gornjem koronavirusom je zaraženo 19 korisnika i četiri djelatnika. Pet korisnika smješteno je je u Klinici za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’, a 14 štićenika u Dubravi.

Devet korisnika koji nisu bili pozitivni na koronavirus nalaze se u domu u samoizolaciji. Taj dom ima još dvije lokacije i 110 korisnika pa je epidemiološka služba zagrebačkog Zavoda za javno zdravstvo naložila da glavna sestra Doma uzme briseve i ostalim korisnicima te svim zaposlenicima Bena Vite, javlja Jutarnji list.

U međuvremenu Grad Zagreb je objavio kako u 11 domova za starije i nemoćne osobe Grada Zagreba, a koji djeluju na 17 lokacija u gradu i u kojima je smješteno 3799 korisnika te zaposleno 1383 djelatnika za sada nije evidentirana niti jedna pozitivna osoba na COVID – 19. Dodaju kako je dosad zbog sumnje na COVID-19 testirano više od 30 korisnika i djelatnika, a svi nalazi su negativni.

Zagrebačka županije je objavila kako je dosad evidentirenao 118 osoba pozitivnih na koronavirus. U odnosu na jučer, radi se o dvije osobe više. Do sada je izliječeno 17 osoba, a tri su preminule.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba