IZ KRATKIH RUKAVA U ZIMSKE JAKNE: U Zagorju pada snijeg

Objavljeno: 14.04.2020. zagorjeinternational

Nakon proljetnog uskrsnog vremena i temperatura viših od 20 stupnjeva, u  Hrvatsku se danas vratila zima. Tako na Sljemenu od jutra pada umjeren snijeg.  U Zagrebu je ujutro padala kiša, ali je kasnije počeo padati slab snijeg, baš kao i u nekim dijelovima Krapinsko – zagorske županije, pogotovo onim višima, o čemu svjedoče i ovi videozapisi iz Facebook grupe Volim Zagorje, snimljeni u Gornjem Jesenju i Tuheljskim Toplicama.

Pada snijeg u Gornjem Jesenju … 14. travnja 2020. Snimio: Ivan Šaško #volimzagorje

Objavljuje Volim Zagorje u Ponedjeljak, 13. travnja 2020.

Objavljuje Darinka Djermanović u Ponedjeljak, 13. travnja 2020.

Jutro u Tuheljskim toplicama..ružno i tmurno..nadamo se da nece dugo padati🛷

Objavljuje Mirjana Herceg u Ponedjeljak, 13. travnja 2020.

HAK kaže kako slab snijeg ili susnježica povremeno padaju u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Kolnici su mjestimice mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Prema vremenskoj prognozi u utorak će biti pretežno oblačno s kišom, , u većini predjela osjetno hladnije i razmjerno vjetrovito. Uz zahladnjenje, kiša će u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg, a ponegdje ga može biti i u središnjim predjelima. Ponajprije na Jadranu mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom, koji u Dalmaciji lokalno mogu biti izraženiji. Popodne prestanak oborine i sa zapada postupno razvedravanje, a do večeri kiše će još biti u Dalmaciji. U unutrašnjosti će zapuhati umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu bura s olujnim udarima, a na jugu Dalmacije veći dio dana umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura od 7 do 13, u gorju mjestimice niža, a na Jadranu od 12 do 18 stupnjeva Celzijevih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba