SURADNJA I SOLIDARNOST: Na dislokaciji u Zagrebu autoljestve i vozač JVP-a Krapina

BEZ PRESTANKA NA INTERVENCIJAMA: Ovi se heroji bore s požarima, posljedicama potresa i suzbijanjem epidemije koronavirusa

Objavljeno: 01.04.2020. JM

Iza hrvatskih vatrogasaca jedan je od najintenzivnijih tjedana od osamostaljenja Republike Hrvatske. Naime, samo na području Grada Zagreba odrađeno je gotovo dvije tisuće hitnih intervencija vezanih uz sanaciju posljedica jakog potresa, koji je pogodio šire područje Zagreba i Krapinsko – zagorske županije. One uključuju uklanjanje oštećenih dijelova objekata, podupiranje zidova te uklanjanje urušenog materijala s prometnica. 

– Nakon potresa, u pomoć zagrebačkim vatrogascima stigla su vozila iz Karlovca, Bjelovara, Varaždina, Virovitice, Slunja i Siska. Zbog velikog broja intervencija na sanaciji, izdana je zapovijed za angažiranje autoljestvi iz cijele Republike Hrvatske – kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Zaštitna oprema

– Početak rada ove dislokacije je 31. ožujka, a iz devet županija su upućena vatrogasna vozila za spašavanje i radove na visini i to iz javnih vatrogasnih postrojbi gradova Velike Gorice, Dubrovnika, Krapine, Slavonskog Broda, Slatine, Splita, Rijeke, Osijeka i Varaždina – objasnio je zapovjednik Tucaković i dodao kako ta vozila ostaju na radu u Zagrebu do 7. travnja. 

Glavni vatrogasni zapovjednik zahvalio je i na suradnji i solidarnosti koju su iskazali svi vatrogasci te dodao kako su ovaj tjedan podijeljeni i zaštitna oprema te dezinficijensi županijskim vatrogasnim zajednicama.

Uz zagrebačke vatrogasce i ispomoć iz drugih vatrogasnih postrojbi, u sanaciji su sudjelovale i tvrtke koje posjeduju vozila za rad na visini. Vatrogasci djeluju i s tehničkim i navalnim vozilima, ukoliko postoji mogućnost sigurnog pristupa objektu.

Velik broj požara

Osim na sanaciji potresa, zabilježen je i velik broj požara objekata u Primorsko – goranskoj županiji, ali i u Gradu Zagrebu. Također, vatrogasci i dalje interveniraju na požarima otvorenog prostora. Najviše je požara raslinja bilo u Splitsko – dalmatinskoj, Zadarskoj i Istarskoj županiji, a na njima je sudjelovalo više od tisuću gasitelja. Uz intervencije, vatrogasci su i dalje u svim županijama angažirani na suzbijanju koronavirusa, kroz sudjelovanje u patrolama, ispomoć policiji na kontrolnim punktovima te dezinfekciju javnih površina.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice apeliraju na građane da se i dalje ponašaju odgovorno, da se pridržavaju uputa Stožera civilne zaštite RH te ako zovu vatrogasce, nužno je da naglase nalazi li se u njihovom kućanstvu osoba kojoj je određena samoizolacija, kako bi vatrogasni timovi mogli poduzeti posebne mjere osobne zaštite.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝
Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

KAMO NAKON SREDNJE? Fakultet organizacije i informatike ima novi modernizirani preddiplomski trogodišnji stručni studij poslovne informatike u vašoj neposrednoj blizini!

Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

Objavljeno: 06.07.2022. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter