ŠUDIGO postavio izložbu “Zasvijetli“

U Zagrebu predstavljeni nagrađivani filmski, video i foto radovi zabočkih srednjoškolaca

Objavljeno: 10.02.2020. zagorjeinternational

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok realizirala je multimedijalnu izložbu “Zasvijetli“ u Izložbenom salonu “Izidor Kršnjavi” u Zagrebu. Riječ je o multimedijalnoj izložbi koja predstavlja umjetnički aspekt zanimanja medijskog tehničara te kroz interdisciplinarni pristup povezuje filmske, video i fotografske učeničke uratke nastale u proteklih nekoliko godina. Mnogi izloženi radovi već su prethodno nagrađivani na filmskim festivalima i stručnim smotrama na državnim natjecanjima Obrazovnog sektora grafičke tehnologije i audiovizualnog oblikovanja.

– Digitalne tehnologije donose brojne promjene i utječu na stvaranje nove školske paradigme. Struktura medija i ostale kreativne industrije omogućuju sasvim novu dimenziju učenja i obrazovanja. Suodnos osoba i uključivanje tehnologije u taj suodnos, u prvom redu pruža nam funkcionalnost, ali može biti i odraz stvaralačkog procesa kao nezaobilazan čimbenik promjena i doprinosa zajednici. Škola je impuls života, gdje susret učenika i mentora, bolje reći nastavnika i učenika kreativca, postaje mjesto davanja i primanja. Izložba “Zasvijetli” koncept je učeničkih reakcija i viđenja svega onoga što je u žiži društvenih promjena, propitivanja smislenosti obilja informacija te osobnih i generacijskih promišljanja o galopirajućem razvoju tehnologije i o digitalizaciji svega – rekla je ravnateljica Šudiga Božica Šarić.
Idejna autorica izložbe i voditeljica postava je nastavnica stručnih predmeta Tamara Bilankov, a izložba je otvorena do 19. veljače 2020. godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba