Grad Krapina donio odluku o korištenju prava na posebne oblike pomoći iz socijalne skrbi

Grad sufinancira troškove odvoza otpada te prikupljanje i zbrinjavanje pelena – evo koji su uvjeti

Objavljeno: 24.01.2020. IB

Grad Krapina donio je odluku o načinu ostvarivanja i korištenju prava na posebne oblike pomoći s područja socijalne skrbi u 2020. godini. Posebni oblici pomoći odnose se na pomoć pri plaćanju odvoza otpada i pravo na sufinanciranje troškova prikupljanja i zbrinjavanja pelena.

20 kuna mjesečno

Pravo na pomoć za odvoz otpada u iznosu od 20 kuna mjesečno ostvaruju samačka domaćinstva, za stambeni prostor u kojem podnositelj zahtjeva ima prijavljeno prebivalište, ako ima primanja do 1200 kuna mjesečno i za sakupljanje otpada koristi spremnik od 80 litara za miješani komunalni otpad. Pravo na sufinanciranje troškova prikupljanja i zbrinjavanja pelena, na način da im se odobrava korištenje dviju vreća za skupljanje otpada mjesečno, ostvaruju roditelji za djecu do treće godine života djeteta  i osobe koje iz zdravstvenih razloga koriste pelene i imaju prebivalište na području grada Krapine.

Za ovu godinu

Zahtjev za ostvarivanje prava, sa svom potrebnom dokumentacijom, podnosi se Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća na propisanom obrascu. Pomoći se ostvaruju za ovu kalendarsku godinu, a više informacija nalazi se na internetskoj stranici Grada Krapine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba