Održana konstituirajuća sjednica zabočkog Dječjeg gradskog vijeća

Za dječju gradonačelnicu Zaboka izabrana Mia Jurina

Objavljeno: 08.01.2020. JM

U Zaboku se svake dvije godine organiziraju izbori za nove dječje gradonačelnike i njihove zamjenike. Tako je u utorak održana prva sjednica zabočkog Dječjeg gradskog vijeća u osmom mandatu te izbori za dječjeg gradonačelnika, odnosno dječju gradonačelnicu. Konstituirajuću sjednicu Dječjeg gradskog vijeća vodila je predsjednica Društva “Naša djeca“ Zabok, Sonja Borovčak, a tri su kandidatkinje za dječju gradonačelnicu iznijele svoje programe koje bi voljele ostvariti u dvogodišnjem mandatu. Na osnovi programa koje su predstavile, dječji su vijećnici i vijećnice za dječju gradonačelnicu izabrali Miju Jurinu, a Sara Premerl Peštaj postala je njezina zamjenica.

Važni projekti

Kandidatkinje su u svojim programima istaknule važne projekte, teme i ideje koje bi one zajedno s ostalim vijećnicima i vijećnicama željele provoditi kroz djelovanje Dječjeg gradskog vijeća. Prijedlozi novoizabrane dječje gradonačelnice i njezine zamjenice još će se dodatno razrađivati na sljedećoj sjednici DGV-a te će se dogovorno i zajedno s prijedlozima i idejama ostalih vijećnica i vijećnika, ukomponirati u Program rada Dječjeg gradskog vijeća grada Zaboka.
Predsjednica DND-a Sonja Borovčak istaknula je velika postignuća Grada Zaboka, te naglasila da važnu ulogu u tome ima Dječje gradsko vijeće koje daje inicijative, prijedloge i ideje za kvalitetniji život djece i ostvarenju njihovih potreba u gradu Zaboku.

Odlična suradnja

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek istaknuo je odličnu suradnju s Dječjim gradskim vijećem te izvrsne inicijative poput Skate parka, bojanja i uređenja dječjih igrališta, “Kanti kulerica” i slično, naglasivši da je siguran kako će tako uspješni biti i u ovom sastavu. Njegova zamjenica Valentina Đurek nadovezala se na neke prijedloge djece koje je Grad već prepoznao te im prezentirala neke od projekata, među kojima su Sportsko – rekreacijski park Zaseka, reKREATOR – rekreacijska staza uz rijeku Krapinicu, reGARDEN – edukativno urbani vrt i biciklistička staza BRZO.
Sjednici su prisustvovale i pročelnica Natalija Gretić te tajnica DND-a i voditeljica DGV-a Jasenka Borovčak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba