Buduće slastičarke za svaku pohvalu!

Pregradske srednjoškolke pekle kolače za potrebite građane

Objavljeno: 08.01.2020. JM

I ovih blagdana učenice trećeg razreda Srednje škola Pregrada, smjera slastičar, ispekle su kolače za osobe slabijeg socijalnog statusa, koje su potom djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Pregrada dostavili svim osobama koje su korisnici usluge toplih obroka na području grada Pregrade. Riječ je o akciji nastaloj u projektu “Volunteering cities URBACT Transfer Network“, koji je financiran sredstvima Europske unije, a u kojem je Grad Pregrada partner.

Projektne aktivnosti

– Zahvaljujemo svim obrtnicima i poduzetnicima koji se redovito uključuju u naše akcije, a zahvaljujemo i Srednjoj škola Pregrada, učenicima, profesorima, mentorima i ravnateljici na njihovom angažmanu te velikom doprinosu u provođenju projektnih aktivnosti – poručili su iz Grada.

Promicanje volonterstva

– Isto kako je promicanje volonterstva i socijalne osviještenosti među mladima od izuzetne važnosti za jačanje kvalitete života u zajednici, podrška lokalnih poduzetnika i obrtnika ključan je segment u osiguranju dodatnih financijskih i ljudskih kapaciteta. Sve to zajedno čini ciljeve projekta prijenosa dobre prakse koji su usmjereni na promicanje međugeneracijske solidarnosti, volonterstva i zajedničkog rješavanja socijalnih problema u zajednici – zaključuju u Gradu Pregradi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba