“VEZDA SIMO DOJTE”: Održan tradicionalni Božićni koncert KUD – a “Ljudevit Gaj“

Mačanski folkloraši publici predstavili svadbene običaje bistranskog kraja, poznate plesove Međimurja i Prigorja, te igre i pjesme Slavonije i Posavine

Objavljeno: 30.12.2019. JM

U ispunjenoj dvorani Doma kulture u Maču, u subotu je Kulturno – umjetničko društvo “Ljudevit Gaj“ iz Mača održalo svoj tradicionalni Božićni koncert “Vezda simo dojte“. Mačanski su folkloraši pripremili zanimljiv program kojim su publici predstavili svadbene običaje bistranskog kraja, poznate plesove Međimurja i Prigorja te simpatične igre i pjesme Slavonije i Posavine.

Premijerne izvedbe

Posebnu pozornost publike privukle su premijerne izvedbe starije folklorne sekcije “Nijemo kolo“ iz Vrlike te plesovi i zapjevi Ražanca. U programu su sudjelovale sve sekcije Društva – predškolska, dječja, mlađa i starija folklorna sekcija te tamburaška sekcija, a na pozornici su im se pridružili članovi KUD-a Belec. Oni su, ususret svojem petom Novogodišnjem koncertu “Na tem mladem letu“, program obogatili tradicionalnim Božićnim napjevima u izvedbi sekcije folklornog pjevanja i tamburaške sekcije te time mačanskoj publici uputili najljepšu blagdansku čestitku. Na promotivnom štandu Udruge žena “Jana“ iz Poznanovca mogle su se pak razgledati vrijedne rukotvorine članica Udruge.

Slavljenički koncert

Na kraju programa prisutne je pozdravila predsjednica KUD-a, Monika Sedak. Uz čestitke i zahvalu gostima te svim članovima, njihovim voditeljima i roditeljima, istaknula je njihovu važnost u očuvanju hrvatske tradicijske kulture. Posebno ih veseli, istaknula je Sedak, velika obljetnička godina koja je pred njima te je ujedno pozvala sve bivše članove da im se pridruže na svečanom slavljeničkom koncertu kojim će u prosincu sljedeće godine proslaviti 40 godina rada Društva.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba