U Energetskom centru Bračak potpisan Sporazum o suradnji između LAG-a Zagorje – Sutla i LAG-a Avren – Beloslav iz Bugarske

Valentina Đurek: Iza nas je već dosta uspješnih projekata. Idemo pokazati našim novim kolegama kako se to radi

Objavljeno: 04.12.2019. zagorjeinternational

U Energetskom centru Bračak potpisan je Sporazum o suradnji između LAG-a Zagorje – Sutla i LAG-a Avren – Beloslav iz Bugarske. Sporazum su potpisale predsjednica LAG-a Avren – Beloslav Denitsa Todorova i predsjednica LAG-a Zagorje – Sutla te zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek.
Đurek je istaknula kako je bugarski LAG relativno mlad, dok LAG Zagorje – Sutla već ima iza sebe mnogo uspjeha u provedbi projekata.

Poljoprivrednici i mladi

– Vrlo smo dobri u provođenju lokalne razvojne strategije, na području volonterizma i poduzetništva, a provodimo i puno projekata za poljoprivrednike i za mlade. Pioniri smo u Hrvatskoj u provođenju projekta “Uzmi pare i napravi nešto za mlade”, tako da vjerujem da ćemo biti dobri partneri novim kolegama i pokazati im kako se to radi – zaključila je Đurek.
Ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) Julije Domac pojasnio je kako je inicijativa za suradnju pokrenuta prije nekoliko mjeseci, kada je REGEA kao nositelj ManagEnergy – servisa Europske komisije za podizanje kapaciteta europskih energetskih agencija, boravila u crnomorskoj regiji, gdje je prezentirala svoja iskustva i projekte s područja Krapinsko – zagorske županije i susjednih županija.

Pohvala za suradnju

Suradnju između dvaju LAG-ova pohvalio je zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek, a potpisivanju Sporazuma nazočio je i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba