U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u Donjoj Stubici održan mimohod

“Udruge osoba s invaliditetom rade odličan posao, poboljšavaju kvalitetu života svojih članova te su društveno angažirane u svim sferama života“

Objavljeno: 03.12.2019. zagorjeinternational

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u Donjoj Stubici je održan mimohodom osoba s invaliditetom. Sudionici su prošli središtem Donje Stubice te se zadržali kod ulaza cijelog niza javnih institucija, dok je završni dio programa održan u Osnovnoj školi Donja Stubica, gdje se raspravljalo o mogućnosti daljnjeg poboljšanja pristupačnosti i omogućavanja veće socijalne uključenosti osoba s invaliditetom.

Vidi se poboljšanje

Zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek rekla je kako Županija već dugi niz godina pokazuje osjetljivost prema svim osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju te njihov rad pomaže kroz razne natječaje, putem kojih ostvaruju financijske potpore.
– Ove udruge rade odličan posao i provode puno aktivnosti vezanih uz poboljšanje kvalitete života svojih članica i članova te su društveno angažirane u svim sferama društvenog i kulturnog života naše županije i na tome im veliko hvala. Članice i članovi udruga s invaliditetom važni su suradnici županijskim savjetodavnim i stručnim tijelima. Zajedno provodimo projekte, a jedan od njih su i pomoćnici u nastavi. Projekt “Baltazar” koji provodi Županija nije dostatan da pokrije sve potrebe u županiji za podršku djeci s teškoćama u razvoju u nastavi, pa to nadomještamo kroz udruge i njihove pomoćnike u nastavi i na tome im također hvala – istaknula je Petek te dodala kako Krapinsko – zagorska županija od nedavno ima i dizalo koje osobama s invaliditetom omogućuje bolju pristupačnost.
Predsjednik Udruge invalida Donja Stubica Stjepan Ključarićek kazao je kako zadnjih godina ima mnogo pomaka u pristupačnosti ustanovama i institucijama za osobe s invaliditetom, koji se vide i u Donjoj Stubici jer su napravljeni brojni prilazi i taj je dio dobro uređen, no problem je kod starih zgrada.

Pohvala radu

Okupljene su pozdravili i predsjednik Koordinacije udruga osoba s invaliditetom KZŽ Dragutin Burek te gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, koji je posebno pohvalio rad Udruge invalida Donja Stubica, istaknuvši kako ona djeluje vrlo aktivno, kvalitetno i uspješno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba