S ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu i razvijanja svijesti kod vozača o propisnom parkiranju

Policijski službenici će do kraja godine provoditi pojačan nadzor nepropisnog korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom

Objavljeno: 27.11.2019. IB

Policijska uprava krapinsko – zagorska će do kraja godine provoditi pojačan nadzor, koji se odnosi na nepropisno zaustavljanje i parkiranje vozila na mjestima rezerviranim za zaustavljanje, parkiranje vozila osoba s invaliditetom i zlouporabu znaka pristupačnosti, dok će prema prekršiteljima poduzimati zakonski propisane mjere.

Pojačane aktivnosti posebno će se provoditi 3. prosinca, kada se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Cilj pojačanog nadzora je podizanja razine sigurnosti u prometu i razvijanja svijesti kod vozača o propisnom parkiranju.

Policijski službenici upozoravaju vozače da ne ignoriraju osobe s invaliditetom, da se ne parkiraju na mjesta označena za osobe s invaliditetom, kao i na mjestima kojima se ometa normalno odvijanje prometa i ugrožava sigurnost sudionika u prometu kao na primjer, na pješačkom prijelazu i raskrižjima.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba