Načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić zbog subotnje poplave održao hitni sastanak s predstavnicima Hrvatskih cesta

POSTIGNUT DOGOVOR: Ovih dana počinju radovi na prometnici kojima će se riješiti problem odvodnje

Objavljeno: 20.11.2019. zagorjeinternational

Načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić je zbog zaštite sigurnosti i imovine mještana te sigurnosti prometa, održao hitni sastanak s predstavnicima Hrvatskih cesta o pronalaženju adekvatnog rješenja oborinske odvodnje u tom području. Podsjetimo, u subotu, 16. studenoga, zbog poplave je bila zatvorena cesta Zlatar Bistrica – Konjščina, a zbog velikih količina oborina voda je ulazila u kuće mještana. Brzom intervencijom od strane DVD-a Zlatar Bistrica i načelnika Miholića, koji je na licu mjesta naložio žurni prekop rubnika i nogostupa državne ceste, napravljen je ispust vode s prometnice i poplavljenih dvorišta te je cesta ubrzo očišćena i puštena u promet.

U najkraćem roku

Iz Općine napominju da je prilikom rekonstrukcije prometnice nekoliko puta ukazivano investitoru na mogućnost takvog problema u tom području kod jačih kiša. Na sastanku koji je održan zbog alarmantne situacije uslijed većih oborina i česte pojave poplava u Grančarskoj ulici nakon rekonstrukcije prometnice, koju su provele Hrvatske ceste, dogovoreno je da će Hrvatske ceste u najkraćem roku izvršiti radove na prometnici, kojima će se riješiti nastali problem odvodnje. Početak radova očekuje se ovih dana.

Novo ugibalište

Na istom je sastanku dogovorena gradnja novog ugibališta za autobuse na početku Grančarske ulice u smjeru Konjščine, a na zemljištu u vlasništvu Općine Zlatar Bistrica. Postojeće planirano stajalište koje je bilo označeno na kolniku državne ceste uklonit će se, a izgradnjom ugibališta će se povećati sigurnost kako pješaka, tako i cestovnog prometa. Investitor su Hrvatske ceste.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba