Zagorski “plavci” i ove će godine biti vrlo aktivni u Mjesecu borbe protiv ovisnosti

Policija najavila brojne radionice po školama, ali i niz akcija u prometu, u kojima će se vozači pojačano testirati na prisutnost alkohola i droga u organizmu

Objavljeno: 20.11.2019. zagorjeinternational

Mjesec borbe protiv ovisnosti u Hrvatskoj se obilježava od 15. studenog do 15. prosinca te se svake godine u navedenom razdoblju kroz razne aktivnosti upozorava javnost na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, čime se nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovog ozbiljnog problema današnjice.

“Zdrav za 5!”

Tako će i Policijska uprava krapinsko – zagorska provesti niz preventivnih aktivnosti na području cijele županije – u osnovnim i srednjim školama intenzivno će se provoditi radionice za učenike osmih razreda osnovnih škola i prvih razreda srednjih škola u sklopu preventivnog projekta “Zdrav za 5!”, kao i radionice za ostale učenike u cilju jačanja njihove osobnosti i negativnog stava prema sredstvima ovisnosti, kao i tematska predavanja njihovim roditeljima, kako bi pružili snažan oslonac svojoj djeci u njihovom putu prema zdravom i kvalitetnom života.
Ove godine obilježavanje je započelo s dva predavanja policijske službenice za prevenciju učenicima prvih razreda Srednje škole Pregrada na temu “Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe psihoaktivnih droga” u sklopu preventivnog projekta “Zdrav za 5!”.

Prodaja maloljetnicima

Najavljena je i provedba preventivno – represivnih aktivnosti u cestovnom prometu, u dijelu testiranja vozača na prisutnost alkohola i droga u organizmu, u području suzbijanja dostupnosti i ponude droga, kao i u području kršenja zakonskih odredbi o zabrani prodaje ili točenja alkoholnih pića, te duhanskih proizvoda maloljetnim osobama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba