Ovakav format filma može se prikazivati u samo 10 gradova u Hrvatskoj

NAJMODERNIJA TEHNOLOGIJA: Dođite u Kino Krapina i uživajte u projekciji filma “Gemini Man” u 3D HFR tehnologiji

Objavljeno: 11.10.2019. IB

Danas i sutra te sljedeće subote u Kinu Krapina možete pogledati film “Gemini Man” i to u 3D HFR (High Frame Rate) tehnologiji. Radi se o najnovijoj tehnologiji prikazivanja filmova, kojom je poboljšana kvaliteta slike tako što je povećan broj predočenih kadrova u jednoj sekundi.

Maksimalan broj sličica

Kvaliteta filmova se u najvećoj mjeri očituje kod brze scene u filmu te kod pomicanja kamere u svrhu pratnje određenog objekta ili osobe u filmu. S obzirom na to da je “Gemini Man“ Sci-Fi akcija, ova tehnologija znatno prinosi uživanju u filmu na najbolji mogući način.
Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina Grozdana Pavlović rekla nam je kako se Krapina nalazi među samo deset gradova u Hrvatskoj koji mogu prikazivati ovakav format,  jer kino ima tehniku za to.
– Mi imamo jedan od modernijih projektora koji uopće podržavaju ovaj format. Kino Krapina je digitaliziran sredstvima Grada Krapine 2016. godine, te je 2018., uz pomoć Ministarstva kulture, nabavljen sustav za 3D prikazivanje filmova. Gledanje ovog filma izgleda stvarno, kao da gledate kroz prozor. Inače, zadnji film koji je bio prikazivan u HFR-u su bili “Hobiti”, sad je “Gemini Man” i sljedeći je najavljen “Avatar 2”. “Hobiti” su imali 48 sličica u jednoj slici, a “Gemini Man” ima 60 i to je za sada maksimalan broj. HFR je nova, tek rastuća tehnologija i u budućnosti će se sve više filmova snimati u HFR-u, kako bi se publici pružio bolji ugođaj i zabava prilikom gledanja filmova u kinima – pojasnila je Pavlović.

O filmu

Glavnu ulogu u filmu igra Will Smith, koji glumi Henryja Brogana, elitnog ubojicu koji iznenada postaje meta tajanstvenog mladog operativca koji naizgled može predvidjeti svaki njegov potez. U filmu glume još i Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen i Benedict Wong. Film se večeras prikazuje u 20 sati, a sutra i sljedeće subote u 21 sat.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba