ZAGORSKA SELA: Ovog vikenda zanimljiva dvodnevna radionica Panosa Manikisa na temu prirodnog poljodjelstva

Naučite kako uzgajati hranu bez prekopavanja, gnojenja, zalijevanja i upotrebe kemijskih sredstava

Objavljeno: 04.10.2019. JM

Na Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Đurđice Tomašević u Zagorskim Selima, u subotu i nedjelju održavat će se radionica na temu prirodnog poljodjelstva. Riječ je o atraktivnoj i korisnoj radionici na kojoj će sudionici moći naučiti sve o prirodnom poljodjelstvu i kako ga primijeniti u svom vrtu ili na imanju.

Nedjelatna poljoprivreda

Radionicu će voditi Panos Manikis iz Grčke, učenik poznatog znanstvenika Masanobe Fukuoke, koji je razvio takozvano prirodno poljodjelstvo, poznato i kao “nedjelatna poljoprivreda”, gdje je proces uzgoja prepušten prirodi, uz minimalan angažman i napor čovjeka, tehnikom sjetve “seedballs“, odnosno, sjemenja omotanog u kuglice gline i korištenjem pokrova od slame. Manikis nastavlja razvijati njegovo učenje te prenosi znanje prirodnog poljodjelstva diljem svijeta, a ovog puta dolazi i u Hrvatsko zagorje. Radionice će biti radno – praktične, a učit će se o primjeni prirodnog poljodjelstva u uzgoju povrća, voća i žitarica, te je li moguće uzgajati hranu bez prekopavanja, gnojenja, zalijevanja, plijevljenja i upotrebe bilo kakvih kemijskih sredstava.

Nastavak radionice

Manikis će danas u Zagrebu održati predavanje “Uvod u prirodno poljodjelstvo“, a dvodnevna vikend radionica u Zagorskim Selima održavat će se od 9 do 18 sati. U planu je da se radionica nastavi i u ponedjeljak, sa svima onima koji žele proširiti svoje znanje.
Za sudjelovanje na radionici prijaviti se možete putem linka, a za sve dodatne informacije nazovite broj 091/303 77 70 (Đurđica Tomašević).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba