GDCK Krapina u sklopu projekta “Žene za Zagorje” organizirao prigodno događanje

Na okruglom stolu raspravljali o socijalnoj isključenosti nezaposlenih i ostalih marginaliziranih skupina u ruralnom području

Objavljeno: 02.10.2019. JM

U Dvorcu Mihanović u Tuheljskim Toplicama u utorak je Gradsko društvo Crvenog križa Krapina održalo okrugli stol na temu “Socijalna isključenost nezaposlenih i ostalih marginaliziranih skupina u ruralnom području i mogućnosti njihovog uključivanja u lokalnu zajednicu”. Okrugli stol se održao u sklopu projekta “Žene za Zagorje“, koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”

Nezaposlenost žena

Riječ je o promotivnom događaju kroz koji su se sudionici, njih 53, kao predstavnici različitih institucija i organizacija civilnog društva, okupili kako bi zajednički identificirali i analizirali probleme u lokalnim zajednicama te pronašli moguća rješenja, sa svrhom integracije u provedbu budućih aktivnosti. Naglasak je bio na problemima povezanima s nezaposlenošću, osobito žena, te problemima sa socijalnom isključenošću nezaposlenih, starijih i ostalih osoba u nepovoljnom položaju u ruralnim područjima.
Okrugli stol je otvorila predsjednica GDCK-a Krapina Mirjana Laginja, predstavljanjem rada i područja djelovanja organizacije. Prisutnima se obratila i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je istaknula važnost projekata socijalnog uključivanja svih pripadnika društva, pogotovo nezaposlenih i socijalno ugroženih građana, te iskazala trajnu podršku KZŽ ovakvim društveno korisnim projektima.

Suradnički odnosi

Ravnatelj GDCK Davor Šimunović izrazio je nadu da će se kroz ovakve organizirane aktivnosti produbiti suradnički odnosi između svih organizacija uključenih u pripremu i provedbu projekata iz područja socijalne uključenosti i ostalih povezanih područja, što će posljedično pridonijeti budućoj provedbi još većeg broja kvalitetnih, a po mogućnosti i što održivijih projekata u KKŽ.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba