Za vozače koji krše ove propise predviđena je novčana kazna do dvije tisuće kuna

OPREZ: Zagorska policija kreće u strožu kontrolu registarskih pločica na vozilima

Objavljeno: 15.09.2019. IB

Prilikom nadzora i kontrole prometa na cesti, službenici Policijske uprave krapinsko – zagorske zamijetili su da pojedini osobni automobili nemaju prednju registarsku pločicu, a pojedini motocikli nemaju postavljenu registarsku pločicu na vidljivom mjestu na stražnjem dijelu vozila.

Dodatne preinake

Iz policije upozoravaju da, ukoliko vozilu nedostaje registarska pločica, a važi mu prometna dozvola i polica obaveznog osiguranja u prometu, odnosno, ako ima postavljenu registarsku pločicu, ali ista nije vidljiva sudionicima u prometu, sukladno Pravilniku o tehničkim pregledima vozila na cesti (NN 132/17) i Pravilniku o tehničkim pregledima vozila (NN 16/18), od strane policije izvršit će se tehnički pregled vozila na cesti, o čemu se sastavlja zapisnik. Ako postoji sumnja u dodatne preinake na vozilu, ono će se uputiti na detaljni izvanredni tehnički pregled vozila u najbližu stanicu za tehnički pregled. Za vozača koji je počinio navedeni prekršaj, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, predviđena je novčana kazna u iznosu od 1000 do 2000 kuna.

Zapisnik o pregledu

Ako se ponovno zatekne isto vozilo, motocikl ili moped ili drugo motorno vozilo, nakon što je bilo isključeno iz prometa, a da nije otklonjen utvrđeni nedostatak, odnosno, da sa sobom ne posjeduje zapisnik o tehničkom pregledu kojim je utvrđena ispravnost vozila, za vozača je sukladno čl. 290. Zakona o sigurnosti prometa na cestama predviđena novčana kazna od 2000 kuna. Iz PU krapinsko – zagorske apeliraju na sve vozače da se pridržavaju prometnih propisa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba