Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović nagradio učenike i mentore krapinskih osnovnih škola, koji su u prošloj školskoj godini ostvarili iznimne uspjehe na natjecanjima

MATIJI TUŠEKU IZ OŠ “LJUDEVIT GAJ” ČAK ČETIRI NAGRADE: “Želio sam postići tako velike rezultate i zato mi nije bio problem učiti i truditi se”

Objavljeno: 03.09.2019. ivanabelosevic

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović dodijelio je prigodne nagrade učenicima osnovnih škola s područja grada Krapine i njihovim mentorima, za postignute uspjehe na natjecanjima znanja u protekloj školskoj godini. Tako je nagrađeno ukupno sedmero učenika iz Osnovne škole “Ljudevit Gaj” i sedmero učenika iz OŠ Augusta Cesarca, od kojih su četvero polaznici i Osnovne glazbene škole pri OŠ Augusta Cesarca. Nagrađeno je i 15 mentora, a Grad je za tu namjenu izdvojio 13.050 kuna.

Povećanje sredstava

Gradonačelnik Gregurović rekao je da Grad svake godine nagrađuje učenike koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na županijskom ili državnom natjecanju.

– Ove godine po prvi puta smo nagradili i njihove mentore s određenim poklon bonovima. Sretan sam što je uvijek velik broj učenika iz naših osnovnih škola koji osvajaju uistinu reprezentativna mjesta na tim natjecanjima. Čestitam učenicima i mentorima na trudu i zalaganju i izdvojenom slobodnom vremenu, koje su uložili da bi se postigli ti rezultati, jer su oni na ponos ne samo njih i njihovih roditelja, nego i našeg grada. Svaki učenik je, neovisno o tome koliko je puta na natjecanjima osvajao mjesta, jer su se natjecanja zbrajala, za prvo mjesto dobio 400, za drugo 350 i za treće mjesto 300 kuna, uz nagradu Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice, koji su dali besplatne bonove za kino i besplatnu članarinu za knjižnicu. Vjerujem da ćemo sljedeće godine ta sredstva u proračunu povećati. To nije veliki iznos, ali nadam se da je mali znak zahvale, da učenici i mentori osjete da Grad prepoznaje njihov trud – naglasio je Gregurović.
Učenik osmog razreda OŠ “Ljudevit Gaj“ Matija Tušek primio je nagrade za prvo mjesto iz biologije, drugo mjesto iz kemije i engleskog jezika i treće mjesto iz njemačkog jezika na županijskom natjecanju.

– Potrebno je dosta truda i učenja, najviše prije samog natjecanja, kako bi se postigli takvi ciljevi. Htio sam postići tako velike rezultate pa mi nije bio problem, no, moram istaknuti da su nam mentori jako važni, jer nam pokažu gradivo i sve što je potrebno za natjecanje – otkrio nam je Matija, čija je mentorica na natjecanju iz biologije bila Marija Markovina.

Logičko zaključivanje

– Uz zajedničke satove, učenike za županijsko natjecanje pripremamo i zasebno. Važno je logičko zaključivanje, pokazujemo im na koji način funkcioniraju zadaci i kako se pripremiti za takve stvari. Gradivo nije teško naučiti, nego kako pristupiti određenim problemima i kako se snaći u svemu tome. Ovo je jedna jako lijepa gesta koja podiže učenike i nas i daje nam novi polet, iako smo mi vrlo sretni kad oni idu na natjecanje, jer je to pohvala i nama da smo dobro odradili svoj posao i da smo ih dobro pripremili – zaključila je Markovina.

Nagrađeni učenici iz OŠ “Ljudevit Gaj“ su Matija Tušek, Jill Letizia Kantolić, Marina Mikša, Patrik Zorko, Marko Turibak, Eva Presečki i Ivona Herout. Iz OŠ Augusta Cesarca, nagrađeni su Sara Tušek, Patrik Lukšić i Elena Vragović, zatim Jana Vincelj i Nikola Daković, i kao učenici OŠ Augusta Cesarca i OGŠ pri OŠ Augusta Cesarca, te David Vidović i Josip Nežmahen, kao učenici OGŠ pri OŠ Augusta Cesarca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba