Tijekom vikenda na zagorskim je prometnicama zabilježeno čak osam prometnih nesreća, a dvije najteže dogodile su se u nedjelju u Švaljkovcu i Velikom Bukovcu

TEŠKO SU OZLIJEĐENI: 44-godišnjak sletio s ceste autom, 19-godišnjak crosserom. Prvi pijan, drugi bez vozačke i kacige

Objavljeno: 02.09.2019. AB

U Švaljkovcu je u nedjelju došlo do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Do nesreće je došlo jer je 42-godišnjak, upravljajući osobnim vozilom s 1,58 promila alkohola u krvi, prilikom izlaska iz lijevog zavoja, prešao na desnu stranu kolnika niz kosinu, gdje je udario u betonsko –  metalnu ogradu, a potom je udario u asfaltirani kolni ulaz, nakon čega se zaustavio. Prevezen je u Opću bolnicu Zabok, gdje mu je pružena liječnička pomoć te je zadržan na daljnjem liječenju.
Istog je dana do prometne nesreće došlo i u Velikom Bukovcu, gdje je 19-godišnji hrvatski državljanin također zadobio teške tjelesne ozljede. Kako je izvijestila policija, do nesreće je došlo jer 19-godišnjak, upravljajući neregistriranim cross motociklom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom i bez zaštitne kacige, nije prilagodio brzinu kretanja motocikla uvjetima na cesti. Prilikom izlaska iz lijevog zavoja došlo je do slijetanja motocikla van desnog ruba kolnika. Unesrećeni motociklist je prevezen u Opću bolnicu Zabok gdje mu je pružena liječnička pomoć, odakle je prevezen u Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice u Zagrebu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.
Inače je tijekom vikenda na zagorskim prometnicama ukupno zabilježeno osam prometnih nesreća, od čega su četiri bile s materijalnom štetom – u  Krapinskim Toplicama uslijed oduzimanja prednosti prolaska, u Bedekovčini jedna nesreća zbog nedržanja vozila uz desni rub kolnika, a druga uslijed nepropisnog mimoilaženja te u Mokricama zbog istrčavanja životinje na cestu. U prometnoj nesreći do koje je došlo na Sljemenu uslijed neprilagođene brzine dvije su osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, dok je u prometnoj nesreći do koje je došlo u Polju Krapinskom zbog nedržanja potrebitog razmaka između vozila, jedna osoba lakše ozlijeđena.

FOTO: Policija zaustavlja KZŽ

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba