NOVA RUSKA INVESTICIJA: Krapinske Toplice će do 2021. godine postati bogatije za još jedan hotel – donosimo kako će izgledati

PROJEKT VRIJEDAN VIŠE OD 8 MILIJUNA EURA: “Samo trebamo krenuti s poslom, kapaciteti su nam već 90 posto popunjeni”

Objavljeno: 15.06.2019. Jožica Miklaužić

U Krapinskim Toplicama trebao bi do 2021. godine niknuti novi dizajn hotel, kategorije četiri zvjezdice i kapaciteta 75 soba. Hotel će se nalaziti u neposrednoj blizini kupališnog kompleksa Aqua Vivae, na poziciji koja je prostornim planom predviđena za gradnju hotela, a gdje se nalazi sadašnja kuglana.
Prema riječima arhitekta Igora Gojnika lokacijska dozvola je već dobivena, a u fazi su ishođenja i ostalih potrebnih dozvola.

Naftna kompanija

– Nadamo se da ćemo sljedeće godine krenuti s izgradnjom, a prema našim procjenama 2021. godine predviđeno je otvaranje hotela. Kapacitet hotela već je popunjen s našim stranim partnerom, riječ je o Mirovinskom osiguranju jedne naftne kompanije, koja će dovoditi svoje goste, a koji će biti u neposrednom kontaktu i suradnji s postojećim kupališnim kompleksom Aqua Vivae, tako da će se prvenstveno raditi o zdravstvenom turizmu – objasnio nam je arhitekt Gojnik.

Investitor ovog projekta, vrijednog preko osam milijuna eura je ruski poduzetnik Nikolaj Želez, vlasnik poduzeća Jelez terme, koji govori kako je već 1996. godine doveo prve goste iz Sibira na hrvatsku obalu i to njih 2500, za što je od HTZ-a dobio Zahvalu za razvijanje turizma u Hrvatskoj.
– Već više od 20 godina imam surađujem sa Zdravstvenim osiguranjem naftne kompanije iz Sibira koja ima preko 110 tisuća zaposlenika, a koji redovito na godišnji odmor dolaze u Hrvatsku – rekao nam je Nikolaj Želez te dodao kako su im Krapinske Toplice izuzetno zanimljive zbog termalne vode.

– Radnici naftne kompanije uglavnom rade u vrlo teškim uvjetima, na minus 50, gdje su suočeni s radijacijom i nedostatkom kisika, tako da svi oni imaju s kompanijom sklopljen društveni ugovor, prema kojem im je ona dužna o svom trošku omogućiti godišnji lječilišni odmor. Sve to ide preko zdravstvenog osiguranja s kojim smo mi sklopili ugovor za dugogodišnju suradnju, a rezultat ugovora će biti dolazak 2500 gostiju godišnje u budući hotel u Krapinskim Toplicama. Tako da samo trebamo krenuti s poslom, jer kapaciteti su nam već popunjeni preko 90 posto – otkrio nam je Želez te potvrdio kako se će se s radovima krenuti sljedeće godine, kada se prikupi sva potrebna dokumentacija i do kraja riješi kredit s HBOR-om.

Visoka kategorija

Zadovoljstvo činjenicom da će njegova općina biti bogatija za još jedan hotel ne skriva ni načelnik Krapinskih Toplica, Ernest Svažić.
– Oduševljen sam činjenicom da se tako suptilno, sofisticirano i na jedan studiozan način pristupilo tom projektu, s obzirom na to da se radi o hotelu koji će biti u središtu našeg mjesta i da će to biti hotel visoke kategorije – zaključio je načelnik Svažić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba