Radostan i svečan dan za župljane Župe Stubičke Toplice

Kardinal Bozanić posvetio novoizgrađenu crkvu sv. Josipa

Objavljeno: 06.05.2019. zagorjeinternational

Dvadeset i pet godina nakon osnutka župe u Stubičkim Toplicama, u nedjelju je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić posvetio novoizgrađenu župnu crkvu sv. Josipa, u čiji su oltar položene moći bl. Alojzija Stepinca. Svečanost je započela procesijom od župnog ureda do župne crkve, u kojoj su, uz kardinala Bozanića, topličkog župnika preč. Ivicu Šestaka, svećenike Stubičkog dekanata na čelu s dekanom, preč. Domagojem Matoševićem, te župnike okolnih župa, sudjelovali župljani, hodočasnici i članovi udruga u svojim uniformama i nošnjama.

Zajednički dom

Pred ulaznim vratima crkve, kardinala Bozanića pozdravio je preč. Šestak, zahvalivši mu na dolasku i pastirskoj podršci koju je kao nadbiskup pružio u izgradnji crkve. U ime Župnog pastoralnog vijeća, kardinala je pozdravio i uručio mu ključ ulaznih vrata crkve član Vijeća Krešo Šturlan, nakon čega ih je kardinal otključao i u procesiji ušao u svetište te započeo euharistijsko slavlje koje je pjesmom predvodio Mješoviti župni zbor. Nakon obreda blagoslova vode, kardinal je blagoslovio crkvu, njezine zidove, prostor svetišta, oltar te ambon. U homiliji je progovorio o značaju koji crkva ima u životu župne zajednice.
– Ona je zajednički dom, mjesto susreta Boga i čovjeka. Mjesto molitve i neizmjernih Božjih milosti po kojima se Bog čovjeku daruje, da bi ga kao svoje dijete privinuo k sebi i vodio kroz život. Dragi vjernici, svi mi činimo svetu Božju Crkvu. Ova vaša župna crkva, vaš je dom u kojem vas Bog uvijek čeka, u koji vas Bog uvijek poziva da bi vam se darovao. Ne zaboravite to. Dolazite i budite što češće u ovom svom domu – rekao je kardinal.

30 godina službe

Prije završnog blagoslova, okupljenima se obratio župnik Šestak, zahvalivši još jednom kardinalu i svima koji su na bilo koji način doprinijeli radosti izgradnje i posvećenja župne crkve. Kardinalu Bozaniću je u ime svih prisutnih čestitao 30. obljetnicu biskupske službe, a prigodni poklon kardinalu je u ime župljana predao bračni par Popović – Matuša, sa svoje četvero djece.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba