Projekt “Zeleno srce Zagorja”

Oko 130 djece iz Bedekovčine i Svetog Križa Začretja na radionicama o održivom gospodarenju otpadom

Objavljeno: 14.04.2019. zagorjeinternational

U Osnovnoj školi Bedekovčina i Dječjem vrtiću Bedekovčina, te u Osnovnoj školi Sveti Križ Začretje i tamošnjem dječjem vrtiću, proteklih su dana održane radionice na temu održivog gospodarenja otpadom. Na radionicama je ukupno sudjelovalo 130-ak djece u dobi od 3 do 15 godina, zajedno s nastavnim osobljem i odgajateljima u vrtićima.

Financira EU

Radionice su dio projekta Zeleno srce Zagorja, koji je sufinanciran od strane Europske unije, iz Kohezijskog fonda, kroz Operativni programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.” Ukupna vrijednost projekta i prihvatljivih troškova iznosi 588.624,54 kune. Iz Kohezijskog fonda odobreno je sufinanciranje projekta od 85 posto ili 500 tisuća kuna. Ostatak od 15 posto osiguran je kroz proračun Općine Sveti Križ Začretje, kao nositelja projekta, i Općine Bedekovčina, kao sunositelja projekta.
Cilj projekta “Zeleno srce Zagorja” je izgraditi svijest građana s područja općine Sveti Križ Začretje i općine Bedekovčina o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta. Postizanjem cilja, očekuje se smanjenje količine otpada odloženog na odlagalište otpada.

Slikovnice i olovke

Radionice za djecu izvodili su predstavnici tvrtke Interkonzalting d.o.o., koji su pripremili sve materijale, osmislili i organizirali igre i radionice, održali prezentacije i odgovarali na pitanja djece. Učenici u školama i djeca u vrtićima su na primjeren način upoznata s različitim vrstama otpada i pravilnim razvrstavanjem u odgovarajuće spremnike.
Djeca koja su sudjelovala na radionicama, u platnenim vrećicama su na poklon dobila slikovnice na temu održivog gospodarenja otpadom, olovke sa sjemenkama koje će posaditi i brinuti se o biljci, čokoladice i potvrde o sudjelovanju. Školama su dodijeljene zahvalnice i sadnice cvijeća za svu djecu koja su prisustvovala radionicama, a u vrtićima je, uz zahvalnicu, dodano nekoliko kompleta društvenih igara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba