U Jesenju održana radionica “Klijentelizam u medijima“

“U vremenu u kojem korporativni centri moći kontroliraju i plasiraju informacije, mogu li novinari uopće djelovati profesionalno, stručno i neovisno?”

Objavljeno: 02.04.2019. IB

U suradnji Antikorupcijskog povjerenstva Krapinsko – zagorske županije, Savjeta mladih općine Jesenje i KZŽ, u Jesenju je održana radionica “Klijentelizam u medijima“. Nakon uvodnog osvrta predsjednika Antikorupcijskog povjerenstva Stjepana Ranogajca o općoj problematici klijentelizma u društvu, o sveprisutnom problemu klijentelizma u medijima govorio je Nikola Kristić, član Antikorupcijskog povjerenstva, bivši djelatnik Hrvatske televizije s višegodišnjim iskustvom djelovanja u Transparency International Hrvatska.
– Ogroman je utjecaj i važnost medija u suvremenom društvu, a živimo u vremenu globalne komercijalizacije medija u kojem korporativni centri moći kontroliraju i plasiraju informacije, prije svega, zbog novca i moći. U takvom ozračju postavlja se pitanje profesionalne etičnosti novinara, ali i vlasnika medija – mogu li novinari tako djelovati profesionalno, karakterno, stručno, materijalno neovisno? Kao u svakoj profesiji, a u ovoj možda ponajviše, valja ostati dosljedan sebi, stvarajući s istomišljenicima koncentrične krugove etičnosti kojima se stvari mogu mijenjati na bolje. Mediji na lokalnoj razini danas se suočavaju s istim problemima i istim stanjem svijesti kao prije dvadesetak i više godina – istaknuto je na radionici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba