Radovi članica Udruge KUD-a “Zagorec“ Radoboj, Kluba “Radobojsko srce“, Udruge OSIT Krapina i Eko – etno grupe iz Svetog Križa Začretja

U Muzeju Radboa otvorena izložba pisanica i uskrsnih ukrasa

Objavljeno: 02.04.2019. zagorjeinternational

Članice Udruge KUD-a “Zagorec“ Radoboj, Kluba “Radobojsko srce“, Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Krapina i Eko – etno grupe KUD-a Sveti Križ Začretje, povodom nadolazećeg Uskrsa, izradile su brojne pisanice i ostale uskrsne ukrase, te ih izložile u prostorijama Muzeja Radboa u Radoboju. Ravnateljica Muzeja Ivana Hazulin govorila je o postojanju tradicije izrade pisanica u Hrvatskoj i činjenici da simboliziraju rađanja novog života, u čast Kristova uskrsnuća. Biserka Svedružić prisutne je pozdravila u ime Eko – etno udruge iz Svetog Križa Začretje, koja u Radoboju već treći put izlaže svoje ukrase izrađene uglavnom iz krep papira, dok je Ruža Ćotić govorila o radu članica KUD-a iz Radoboja.
Program je bio popraćen prigodnim kulturno – zabavnim programom, kojeg su izveli folkloraši, učenici 2. a razreda OŠ Side Košutić, bake iz Radoboja, koje su ujedno i članice crkvenog pjevačkog zbora, svoje stihove je recitirala Ljubica Komljenović, dok je Ana Čižmek, autorica priručnika “Rože od papira“ iz Svetog Križa Začretja, govorila o izradi cvijeća i drugih ukrasa od krep papira. Izložba ostaje otvorena do 14. travnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba