Ponovno počela provedba Programa prometne kulture za najmlađe “Jumicar”

MALI PROFESIONALCI: Učenike iz Velikog Trgovišća i Desinića najviše oduševila vožnja na prometnom poligonu

Objavljeno: 26.03.2019. JJ

U Osnovnoj školi Veliko Trgovišće počela je provedba Programa prometne kulture za najmlađe “Jumicar” u 2019. godini. Tim se projektom nastoji podići razina prometne kulture te stupanj znanja i vještina potrebnih za sigurno sudjelovanje djece u prometu, ali i utjecati na preuzimanje odgovornosti kod djece, predviđanje opasnosti i zaključivanje o uzročno – posljedičnoj vezi ponašanja u prometu i svakodnevnim potencijalno opasnim situacijama.

Multimedijsko predavanje

Učenici OŠ Veliko Trgovišće te gostujuće OŠ Đure Prejca tako su najprije prisustvovali multimedijskom interaktivnom predavanju, na kojem su kroz igru učili kako prepoznati opasnosti i pravilno se ponašati u prometu. U drugom dijelu edukacije su pak samostalno upravljali vozilima za obuku na prometnom poligonu, uz nadzor instruktora i prometne policije. Edukaciji su se pridružili i policajci te članovi DVD-a Veliko Trgovišće i Gradskog društva Crvenog križa Zabok, pa su mališani sudjelovali i na radionicama osnova prve pomoći i protupožarne zaštite. Po provedenoj obuci, svi su polaznici dobili potvrde o sudjelovanju u programu, koje im je podijelio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

1077 učenika

Tijekom ove godine, u edukaciji će sudjelovati učenici 29 osnovnih škola s područja KZŽ (zajedno s područnim školama), odnosno 1077 učenika drugog razreda. JUMICAR se odvija pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti u cestovnom prometu, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Krapinsko – zagorske županije, u kojoj se projekt provodi od 2016. godine te je u periodu od 2016. do 2018. godine educirano 3159 učenika drugih razreda osnovnih škola.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba