Zagorska policija tijekom vikenda provodila akciju pojačanog nadzora prometa u kojoj je utvrđeno 108 prekršaja, a najavljena je i nova akcija, koja će se u utorak provoditi na području cijele RH

Sutra od 10 do 14 sati policija će posebnu pozornost obratiti na vozače koji ne daju “žmigavac”

Objavljeno: 11.03.2019. AB

Tijekom proteklog vikenda, od petka do nedjelje, na području koje sigurnosno pokriva PU krapinsko – zagorska, proveden je pojačani nadzor u prometu, tijekom kojeg je utvrđeno ukupno 108 prometnih prekršaja. Od toga je bilo 17 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 60 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 20 ostalih prekršaja u prometu.

Rekorderka od 3,11

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozačice iznosila je 3,11 promila (https://www.zagorje-international.hr/index.php/2019/03/09/autom-sletjela-u-kanal-oborinskih-voda-i-prosla-samo-s-laksim-ozljedama-napuhala-je-nevjerojatnih-311-promila/), a najveća brzina kretanja vozila 135 km/h.

A za sutra od 10 do 14 sati je najavljena nova akcija, koja će se provoditi na području cijele RH, a koja će biti usmjerena prema vozačima koji čine prometni prekršaj ne davanja pokazivača smjera.

– Svakodnevnim praćenjem stanja u prometu vidljivo je da sudionici čine razne prekršaje, a kao posljedica dijela tih prekršaja dešavaju se lakše ili teže prometne nesreće. Jedan od takvih prekršaja je i neuključivanje pokazivača smjera, propisan odredbama članka 44. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Ugroza ili zabluda

Samo neuključivanje pokazivača smjera od strane pojedinog sudionika, može ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike koji se kreću iza takvog sudionika ili mu dolaze iz suprotnog, odnosno bočnih smjerova. Uz navedeno, neuključivanje pokazivača smjera, iritira druge sudionike i prilikom radnji vozilom u prometu može dovesti i do teških prometnih nesreća. Poduzimanje navedenih aktivnosti nastavit će se i tijekom narednog razdoblja, kroz svakodnevni nadzor prometa, ali i tijekom ciljanih aktivnost – najavili su iz Policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba