Obilježava se Međunarodni dan žena

Župan Kolar i njegov zamjenik obilaze zagorska poduzeća i javne ustanove te zaposlenicama dijele ruže

Objavljeno: 08.03.2019. IB

Danas se obilježava Međunarodni dan žena, kao podsjetnik na nekoliko ključnih povijesnih događaja, zahvaljujući kojima su žene osviještene o vlastitoj obespravljenosti i pravu na jednak tretman kao muškarci, te su organizirano krenule u bitku za sveopću ravnopravnost.
U obilježavanje su se i ove godine uključili krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i njegov zamjenik Anđelko Ferek – Jambrek, koji će tijekom dana obići deset zagorskih poduzeća i nekoliko javnih ustanova te podijeliti ruže zaposlenicama. Obišli su tako Kotku i Krateks u Krapini, Kostel Promet u Pregradi, Meditex u Zaboku, OZO u Oroslavju te ZMH Horvat u Konjščini.

Žene podcijenjene

– Žene bi trebale biti ravnopravne u društvu zbog svojih sposobnosti, znanja i ambicija, a ne zbog toga što su žene. Još uvijek nam se događa da žene za isti posao primaju manju plaću od muškaraca, da na rukovodećim položajima ima puno više muškaraca te da u politici na najvišim položajima, također ima više muškaraca nego žena. Svijest o tome još uvijek nije na onoj razini na kojoj bi trebala biti. Pomaka ima, ali još uvijek nedovoljno, s obzirom na stručnost i sposobnost žena – istaknuo je Kolar, kojemu se prilikom obilaska Kostel Prometa pridružio i pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj.

Zlatar Bistrica

Ruže će se još podijeliti radnicama Micah El. Motora, EL – SET-a i Boxmarka u Zlatar Bistrici, AquafilCRO-a Oroslavje te djelatnicama Krapinsko – zagorske županije, Zavoda za prostorno uređenje KZŽ, Županijske uprave za ceste KZŽ, Zagorske razvojne agencije, Poduzetničkog centra KZŽ, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode KZŽ i REGEA-e.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba