Proteklog vikenda čak 13 požara na otvorenom, te sedam prometnih nesreća

Tri osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći u Zaboku, koju je skrivio vozač s 1,60 promila alkohola u krvi, a alkohol je kumovao i nesreći u Krapini

Objavljeno: 04.03.2019. JJ

Tijekom proteklog vikenda, službenici Policijske uprave krapinsko – zagorske obavili su očevid kod sedam prometnih nesreća, od kojih su dvije bile s ozlijeđenim osobama, u kojima su četiri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, dok je u pet prometnih nesreća nastala materijalna šteta. U Zaboku je došlo do prometne nesreće zbog nedržanja potrebnog razmaka između vozila, te su tom prilikom tri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, a vozač koji je skrivio prometnu nesreću, vozilom je upravljao s 1,60 promila alkohola. U Krapini je pak jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede u prometnoj nesreći do koje je došlo uslijed neprilagođene brzine, a vozač je vozilom upravljao s 1,51 promilom alkohola u krvi. Još se jedna prometna nesreća dogodila u Krapini – u nedjelju ujutro kod Hušnjakovog. Do nesreće je došlo jer je 57-godišnji vozač svojim automobilom oduzeo prednost prolaska 21-godišnjem vozaču. Doznajemo da je 21-godišnjak imao 0,66 promila alkohola u krvi.

Kaznena djela

Evidentirano je pet kaznenih djela, od čega jedno kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave, jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari, jedno kazneno djelo nedozvoljene uporabe osobnih podataka, jedno kazneno djelo teške krađe i jedno kazneno djelo krađe te šest prekršaja.

Upozorenje policije

Od ostalih događaja, evidentirano je 13 požara na otvorenom prostoru, odnosno, požara suhe trave i niskog raslinja na poljoprivrednim površinama, stoga iz PU krapinsko – zagorske upozoravaju građane da prilikom paljenja korova budu oprezni te da ne spaljuju korov po vjetrovitom vremenu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba