U Gornjem Jesenju održana skupština Udruge vinogradara “Sveti Martin“

ŽELE KOMERCIJALIZIRATI SVOJ HOBI: “Vrijeme je da počnemo ostvarivati dobit od prodaje svojih vina, koja su iz godine u godinu kvalitetnija”

Objavljeno: 28.02.2019. IB

U dvorani Doma kulture u Gornjem Jesenju održana je izvještajna godišnja skupština Udruge vinogradara, podrumara i prijatelja dobrog vina “Sv. Martin“ iz Jesenja. Na skupštini je istaknuto kako je protekla godina bila u znaku obilježavanja 20. godišnjice djelovanja udruge, a povodom tog važnog jubileja izdana je i monografija, koja je svojevrsni presjek događanja i aktivnosti koje je udruga provodila u protekla dva desetljeća.

Zapaženi rezultati

Jesejanski su vinogradari tijekom 2018. organizirali i ocjenjivanje vina, stručno -edukativni izlet, obilježavanje vinogradarskih blagdana te su sudjelovali na prigodnim manifestacijama. Predsjednik Udruge Franjo Cvrtila istaknuo je kako članovi svojim vinima postižu zapažene rezultate na županijskom ocjenjivanju vina u Bedekovčini.

Zlatna žutica

U narednom razdoblju vinogradari planiraju organizirati edukacije i stručno – edukativni izlet, a raspravljalo se i o mogućnosti da vinogradari komercijaliziraju svoj trud, kako bi uz svoj hobi ostvarili i dobit od prodaje svojih vina, koja su svake godine sve kvalitetnija. Riječi je bilo i o zlatnoj žutici, koja prijeti vinogradima na području cijele Krapinsko – zagorske županije. U tu svrhu udruga će uskoro organizirati stručno predavanje. Nakon službenog dijela, uslijedio je prigodni domjenak i druženje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba