Održana svečanost proglašenja najboljih sportašica, sportaša i klubova Sportske zajednice općine Bedekovčina

TRIJUMFIRALI ZMAJEVI: Najbolja sportašica je Diana Franke, a najbolji sportaš Ivan Bertić

Objavljeno: 25.02.2019. JJ

U prostorijama Općine Bedekovčine održana je svečanost proglašenja najboljih sportašica, sportaša i klubova Sportske zajednice općine Bedekovčina, za ostvarene sportske rezultate u 2018. godini. Uz nazočnost predstavnika svih 11 sportskih udruga članica, nominiranih sportaša, simpatizera i roditelja, svim prvonagrađenima dodijeljena su prigodna priznanja, a drugim sportašima koji su tijekom prošle godine doprinijeli razvoju sporta na općinu, uručene su prigodne zahvalnice.

Dvostruki svjetski prvak

Najbolji sportaš općine Bedekovčina u seniorskoj konkurenciji je Ivan Bertić iz Kickboxing kluba Zmaj Bedekovčina, koji je u 2018. godini nanizao izuzetne sportske domete. Osvojio je dvostruku svjetsku titulu u light contactu i kick lightu, a ujedno je i dvostruki osvajač Europskog kupa, trostruki državni prvak u svim tatami disciplinama te dvostruki državni prvak u ringu u full contactu i K1. Tijekom prošle godine odradio je 47 službenih mečeva bez poraza. Od strane nacionalnog Saveza proglašen je najboljim mlađim natjecateljem u tatami opcijama za 2018. godinu. Najbolja sportašica općine Bedekovčina u seniorskoj konkurenciji je Diana Franke, također iz Kickboxing kluba Zmaj. Ona je dvostruka osvajačica Europskog kupa, državna prvakinja u kick lightu i viceprvakinja u K1. Važno je istaknuti i da je prema evidenciji nacionalnog Saveza, već šestu godinu u nizu prva kick lightašica u konkurenciji 2538 natjecatelja. Najbolji sportaš u kategoriji od 14 do 18 godina je Nikola Hranić iz Moto klub Bedekovčina, koji je tijekom prošle godine bio prvak Otvorenog prvenstva Hrvatske, viceprvak Hrvatske u motocrossu i supercrossu, prvak Prvenstva Zagorja, te je zauzeo 11. mjesto na Europskom prvenstvu. Najbolja sportašica u toj kategoriji je Ana Sovec iz KBK Zmaj, koja je bila srebrna i brončana na Europskom kupu, a državna je prvakinja u kick lightu te viceprvakinja u light contactu. Najbolji sportaš u kategoriji od 10 do 14 godina je Stjepan Sedak iz KBK Zmaj, koji je bio brončani na Svjetskom prvenstvu, te dvostruko brončani na Europskom kupu, a dvostruki je državni prvak u tatamiju, kao i dvostruki državni prvak u ringu u full contactu i K1. Najbolja sportašica u toj kategoriji je Elena Ljubek iz KBK Zmaj, koja je bila srebrna i brončana na Europskom kupu i brončana na državnom prvenstvu.

Fair play Tondachu

Najbolja seniorska ekipa u muškoj konkurenciji je Nogometni klub Tondach Bedekovčina, koji je kroz kvalifikacije izborio nastup u četvrtoj Nogometnoj ligi Središte te je zauzeo deveto mjesto u konkurenciji 16 klubova. Najbolja muška ekipa u kategoriji do 14 godina je Moto klub Bedekovčina (Jurica Prančić, Karlo Jurinić i Marko Topolovec), koji je osvojio prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u supercrossu, prvo mjesto hrvatskog Kupa u supercrossu, te prvo mjesto hrvatskog Kupa u motocrossu. Najbolja ženska ekipa do 18 godina je Odbojkaški klub Bedex, koji je primio priznanje za promicanje i razvoj ženskog sporta u općini.
Najbolji pojedinac iz ekipe u kategoriji sportaša starijih od 18 godina je Marko Mlinarić iz NK Tondach, a najbolji pojedinac iz ekipe u kategoriji od 14 do 18 godina je Patrik Boroš iz Rukometnog kluba Bedekovčina. Trofej za fair play pripao je također Nogometnom klubu Tondach.
Prigodne zahvalnice za postignute sportske domete i doprinos razvoju sporta u općini Bedekovčina u 2018. godini dodijeljene su: Robertu Petaju, Antoniju Štefaneku, Aleksandri Brumnjak, Jurici Prančiću, Karlu Juriniću, Marku Topolovcu iz Moto kluba Bedekovčina, te Zali Stergar, Ivanu Stergaru i Tomislavu Špirancu iz Udruge motorista Bedekovčina, te Kristini Ljubek, Mladenu Hercegu i Davoru Borošu iz Auto kluba Kebel.

FOTO: Mladen Ban Photography

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba