Odlukom mačanskog Općinskog vijeća

Od 1. siječnja do 31. ožujka placovina će biti smanjena na 40 posto dosadašnjeg iznosa

Objavljeno: 23.12.2018. zagorjeinternational

Na zahtjev korisnika sajmišnih mjesta na sajmištu u Maču, Općina će i u ovoj zimskoj sezoni smanjiti iznos placovine. Tu je odluku jednoglasno prihvatilo Općinsko vijeće na svojoj posljednjoj sjednici, pa će u razdoblju od 1. siječnja do 31. ožujka 2019. iznos koji plaćaju korisnici sajmišnih mjesta biti smanjen na 40 posto dosadašnjeg iznosa.

Proširenje groblja

Vijeće je jednoglasno donijelo i odluku o kupoprodaji zemljišta radi potrebe proširenja groblja i uređenja parkirališta pokraj groblja. Riječ je o zemljištu ukupne površine 784 četvorna metra, a kupit će se po cijeni od 43 kune po četvornom metru, što ukupno iznosi 33.712 kuna. Vrijednost i cijena određeni su temeljem procjene sudskog vještaka za graditeljstvo i procjene nekretnina te je procjena prihvaćena od strane vlasnika zemljišta. Sredstva za kupnju osigurana su u općinskom proračuna.

Povećanje plaće

Vijećnici su jednoglasno podržali i odluku o povećanju plaće načelnice, kojom se koeficijent za obračun plaće sa 2,40 diže na 3,20 i sada je u rangu s plaćama ostalih općina u okruženju. Povećane su i naknada za rad zamjenika načelnice za 300 kuna, te za po 50 kuna naknade predsjedniku i potpredsjednicima Općinskog vijeća i vijećnicima, članovima radnih tijela vijeća i službenicima Jedinstvenog upravnog odjela Općine. Pravo na naknadu ostvaruje se dolaskom na sazvanu sjednicu i sjednicu radnog tijela. Vijeće je usvojilo i odluke o komunalnom doprinosu i komunalnim djelatnostima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba