Dan koji se obilježava u znak sjećanja na tri sestre, političke aktivistice koje je 1960. godine brutalno ubio diktator Dominikanske Republike

U Zaboku u srijedu okrugli stol povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Objavljeno: 26.11.2018. JJ

Krapinsko – zagorska županija – Povjerenstvo za ravnopravnost spolova, u suradnji s SOS telefonom i savjetovalištem za žene žrtve nasilja KZŽ, u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, organizira u srijedu okrugli stol, koji će se održati u Zaboku, u prostoru Centra za mlade i nezavisnu kulturu KZŽ, od 10 do 12 sati. Svrha okruglog stola je predstaviti provedbu Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji od strane organizacija i institucija koje se bave problematikom nasilja u obitelji na području KZŽ. Uvodničarka okruglog stola bit će predstavnica Ženske grupa Karlovac – Korak i voditeljica tamošnjeg Skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji Davorka Bišćan, koja će održati izlaganje o iskustvima rada u Skloništu te o izazovima i poteškoćama s kojima se susreću.
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se u znak sjećanja na političke aktivistice Patriju, Minervu i Mariju Teresu Mirabal, koje je 1960. godine brutalno ubio tadašnji diktator Dominikanske Republike Rafael Trujillo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba